ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RESTwithEU για εστιατόρια και start-ups/παρόχους λύσεων
24/02/2023

Το ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU εστιάζει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την ποικιλομορφία του κλάδου των εστιατορίων με ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ, τις νεοφυείς και τους παρόχους υπηρεσιών. 

 

Εστιατόρια, νεοφυείς επιχειρήσεις και πάροχοι υπηρεσιών από όλη την Ευρώπη θα επιλεγούν ως μέλη δέκα πιλοτικών ομάδων για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον τομέα των εστιατορίων, εφαρμόζοντας λύσεις με οικονομική ανταμοιβή από 6000 έως 12000 ευρώ (ανάλογα με το μέγεθος της πιλοτικής δράσης), ποσό που μοιράζεται ανάμεσα σε εστιατόριο, startup και εμπειρογνώμονα. 

 

Με βάση την πρόσκληση ενδιαφέροντος, το έργο αναζητά:

-Εστιατόρια 

Πρόκειται για μικρά και μεσαία εστιατόρια, καφετέριες, pubs, κλπ. που ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του RESTwithEU και να εφαρμόσουν νέα καινοτομικά ψηφιακά εργαλεία. Απαιτείται, εκ μέρους τους, μια δέσμευση (χρονική και ομαδική) και θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στην αλλαγή των υφιστάμενων λειτουργιών και διαδικασιών και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών ή εργαλείων. 

 

-Start-ups / Πάροχοι Υπηρεσιών 

Πρόκειται για εταιρίες που έχουν τουλάχιστον 1 εργαζόμενο και μια σταθερή ομάδα εργασίας, ικανή να αποδείξει ότι η λύση που προτείνουν είναι λειτουργική και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του έργου. Θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν τις λύσεις τους και να προσαρμοστούν στις προκλήσεις και τις ανάγκες του εστιατορίου. 

 

Η διαδικασία συμμετοχής είναι ανοιχτή από 21 Φεβρουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2023. Απαιτείται η γνώση της Αγγλικής γλώσσας για την υλοποίηση του έργου. 

 

Στην πρώτη φάση του έργου, που αφορούσε στην μελέτη της κατάστασης του κλάδου HORECA από Ομάδα Εμπειρογνωμόνων, συμμετείχε μετά από αξιολόγηση ο Ειδικός Επιστήμονας της ΚΕΕΕ, κ. Ασωνίτης Γιώργος. 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα: https://restwith.eu/about-the-project

Φόρμα Συμμετοχής για Εστιατόρια: https://restwith.eu/open-call/restaurants/#open-call-form 

Φόρμα Συμμετοχής για Start-ups/Παρόχους Υπηρεσιών: https://restwith.eu/open-call/solution-providers/#open-call-form 

Όροι και Προϋποθέσεις: https://restwith.eu/wp-content/themes/restTheme-2/assets/RESTwithEU-Open_%20Call_Participation_terms.pdf 

 

Πληρ.: Ασωνίτης Γιώργος, Ειδικός Επιστήμονας της ΚΕΕΕ σε θέματα της ΕΕ (τηλ. 2103387104-6, asonitis(at)uhc(dot)gr )

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss