ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων ενάντια στην κρίση
05/10/2010

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2 

Τρίκαλα, 05-10-2010

 

Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων ενάντια στην κρίση

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατά την οποία αναδείχθηκαν τα προβλήματα της τοπική οικονομίας, αλλά και αναζητήθηκε ένα νέο παραγωγικό – οικονομικό μοντέλο για το Νομό Τρικάλων

Η ανάγκη για την αναζήτηση και υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού -  οικονομικού μοντέλου ως η Τρικαλινή απάντηση στην οικονομική κρίση και στην ύφεση, αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες στην Ευρεία Σύσκεψη Θεσμικών Εκπροσώπων και Παραγωγικών Φορέων του Νομού που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Επιμελητήριο με τίτλο: «ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: Συντονισμός, Δράση και Κοινές Πρωτοβουλίες»,  για την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων – αιτημάτων των επιχειρηματικών και επαγγελματικών συλλόγων – σωματείων του Νομού, αλλά και για την αναζήτηση και εφαρμογή ενός νέου τοπικού παραγωγικού – οικονομικού μοντέλου, συμμετείχαν Βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης Τρικάλων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων, Δήμαρχοι, Αντινομάρχες, Αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι του Νομού, Υποψήφιοι Περιφερειάρχες,  Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι επιχειρηματικών, εμπορικών και επαγγελματικών Συνδέσμων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Σωματείων.

Η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010, ήταν το επιστέγασμα πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ενός πανΤρικαλινού μετώπου που ανέλαβε, από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, το Επιμελητήριο ανταποκρινόμενο στην αγωνία των μελών του για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο των Τρικάλων, της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.

Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούλιο το Επιμελητήριο Τρικάλων, πήρε την πρωτοβουλία για την καταγραφή και τη συλλογική προώθηση των αιτημάτων όλων των επιχειρηματικών, εμπορικών και επαγγελματικών Συλλόγων και Σωματείων του Νομού, που ανταποκρίθηκαν αποστέλλοντας τα υπομνήματά τους, στο Επιμελητήριο τα οποία εν συνεχεία, κωδικοποιήθηκαν και παραδόθηκαν στους θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού.

Οι συμμετέχοντες παρέλαβαν δύο φακέλους, στον ένα εκ των οποίων ήταν συγκεντρωμένα τα αιτήματα των Συλλόγων και Σωματείων και στον άλλο, περιλήψεις μελετών του Επιμελητηρίου, όπως για το Πράσινο Θερμοκήπιο, τη Ψηφιακή Προβολή Μετεώρων, τον  Βοτανικό Κήπο «Ο Ασκληπιός», τα Δασικά Μονοπάτια, ως ενδεικτικές προτάσεις για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου στο Νομό Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, το ζητούμενο της σύσκεψης δεν ήταν οι διαπιστώσεις, για το λόγο αυτό πρότεινε τη διοργάνωση Θεματικών Συσκέψεων για την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών που θα κατατείνουν στην αλλαγή του παραγωγικού – οικονομικού μοντέλου του Νομού Τρικάλων. Μία πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τους παραβρισκόμενους και θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επομένως, για κάθε τομέα που μπορεί να αναδειχθούν συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού, όπως είναι ο αγροδιατραφικός τομέας και ο τουρισμός, θα ακολουθήσουν θεματικές συσκέψεις κατά τις οποίες θα αναζητηθεί ο τρόπος για την ανάδειξη και αξιοποίηση αυτών, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις.

Ο κ. Γιαγιάκος, στην εισήγησή του, υπογράμμισε την ανάγκη της συλλογικής κινητοποίησης και συνεργασίας, τονίζοντας πως «είναι πάγια η θέση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για μια ανάπτυξη που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού, θα ενισχύει τις συνεργασίες, την εξωστρέφεια και τα τοπικά δίκτυα, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για την επίτευξη του αναπτυξιακού στόχου, απαιτείται η Κινητοποίηση της Τοπικής Κοινωνίας. Η συστράτευση, ενεργοποίηση  και συνεργασία όλων μας, για την προώθηση και  διεκδίκηση των στόχων  σε Περιφερειακό και Εθνικό Επίπεδο».

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στρογγυλή Τράπεζα για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη, (02/07/2010)
ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: Συντονισμός, Δράση και Κοινές Πρωτοβουλίες (27/09/2010)
Ώρα για δράση και όχι για διαπιστώσεις (04/10/2010)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss