ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε Επιχ/κή Αποστολή στη Μόσχα
23/09/2010

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2Δελτίο Τύπου


Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Τροφίμων και Ποτών «World Food Moscow».

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής και με τη συνδρομή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, διοργανώθηκε επενδυτική ημερίδα ως προς τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας με σκοπό την ενημέρωση των ελληνικών εταιρειών για τις επενδυτικές προοπτικές της περιοχής και τα πεδία δυνητικών συνεργασιών. Στην επενδυτική ημερίδα ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, κ. Μιχάλης Σπινέλλης, ο διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών της Ένωσης Ρωσικών Επιμελητηρίων, κ. Sergei Vassilev και ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Προώθησης Εξαγωγών και Επενδύσεων της Μόσχας, κ. Suren O. Vardanian.

Στο Πρόγραμμα της αποστολής συμπεριλήφθηκαν προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ ρωσικών και ελληνικών επιχειρήσεων που διοργανώθηκαν με βάση το αντικείμενο και τους στόχους της κάθε συμμετέχουσας επιχείρησης.

Επίσης, περιέλαβε επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «World Food Moscow», μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας όπου συμμετείχαν 1100 εταιρείες από 55 χώρες και κάλυψε συνολική επιφάνεια 36.000 τ.μ.. Οι Διεθνείς παραγωγοί αποτέλεσαν πάνω από το 40% του συνόλου των εκθετών ενώ ένα σημαντικό μέρος του εκθετηρίου χώρου καλύφθηκε από 50 εθνικά περίπτερα. Η World Food Moscow που διοργανώνεται σε ετήσια βάση καλύπτει όλους τους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελείται από εννέα θεματικά σαλόνια (φρούτα και λαχανικά, κρέατα και πουλερικά, γαλακτοκομικά, ψάρια και θαλασσινά, έλαια, λίπη και σάλτσες, ζαχαροπλαστική και αρτοποιία, είδη παντοπωλείου, ποτά, καφές και τσάι).

Οι Έλληνες συμμετέχοντες επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και τρεις Τρικαλινές Επιχειρήσεις (Δ. Ζερβόπουλος ΑΒΕΕ, Τασούλας Θεόδωρος, Αδάμος Απ. Και Σια ΟΕ – Meteora Foods) διαπίστωσαν ότι η Ρωσία αποτελεί μια απέραντη αγορά με μεγάλη ανάπτυξη, η οποία επιφυλάσσει για τις ελληνικές επιχειρήσεις ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss