ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Η στρατηγική και τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ»
15/06/2010

Τρίκαλα, 15/06/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΟ
Το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη συνεργασία του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ), στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την έγκυρη πληροφόρηση των επιχειρηματιών του Νομού Τρικάλων θα διοργανώσουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η στρατηγική και τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1).
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δρ. Αλέξανδρος Παπαρσένος, Πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ, όπου θα παρουσιάσει τα δύο νέα προγράμματα περί εγγύησης χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων/υπηρεσιών και φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το πρώτο πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών» δίνει μια  ουσιαστική ανάσα ρευστότητας τόσο προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να καλύψουν τις  δαπάνες αγοράς πρώτων υλών και άλλων άυλων αγαθών όσο και προς τους προμηθευτές οι οποίοι σήμερα είτε πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, είτε βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε ακάλυπτες επιταγές. Το ύψος του δανείου ξεκινάει από τις 5.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει σωρευτικά για τη διάρκεια του προγράμματος τις 300.000 ευρώ.

Μέσω του δεύτερου προγράμματος «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης μέσω κάλυψης των υποχρεώσεων τους στις ΔΟΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και της έκδοσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, που θα διευκολύνουν και τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Το ανώτατο ύψος δανείου ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και το κατώτατο σε 5.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των απασχολουμένων.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής που θα πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για να υπαχθούν στα ανωτέρω προγράμματα, οι επιλέξιμες δαπάνες, οι μορφές των δανείων και οι όροι δανειοδότησης θα παρουσιαστούν αναλυτικά στην προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση της 1ης Ιουλίου ενώ νωρίτερα θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκου, του Προέδρου του ΤΕΜΠΜΕ Δρ. Παπαρσένου και των διευθυντικών στελεχών των Τραπεζών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κα Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγο και Επιχειρηματική Σύμβουλο (τηλ. 2431028189, e-mail: sdrenia[at]trikalabiz.gr).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Eνημερωτική εκδήλωση «Η στρατηγική και τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ» (22/06/2010)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss