ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
30/04/2010

Δελτίο Τύπου
Τρίκαλα, 30 Απριλίου 2010

ΝΕΟΤο Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, από όλους τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, για την δυνατότητα συμμετοχής τους στην «Επιχειρηματική Αποστολή στη Μόσχα» που διοργανώνεται το χρονικό διάστημα 13 - 17 Σεπτεμβρίου 2010 από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ) με την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα.

Η Μόσχα με περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκους είναι η πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της Περιφέρειας της Μόσχας. Αποτελεί το επιχειρηματικό κέντρο της χώρας, όπου βρίσκονται οι έδρες των εταιρειών και τα γραφεία των μεγαλύτερων ομίλων, τόσο ρωσικών όσο και ξένων που έχουν εγκαταστήσει στη Ρωσία θυγατρικές ή παραρτήματά τους. Σε κάθε περίπτωση η Ρωσία αποτελεί μια απέραντη αγορά με μεγάλη ανάπτυξη, η οποία επιφυλάσσει για τις ελληνικές επιχειρήσεις ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. 

Η συγκεκριμένη αποστολή απευθύνεται σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, για τις οποίες παρουσιάζει ενδιαφέρον η αγορά της Ρωσίας και ειδικότερα της Μόσχας. Οι κλάδοι που παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα είναι: Τρόφιμα και Ποτά, Εκκλησιαστικά Είδη, Γούνα και Δερμάτινα, Οικοδομικά Υλικά, Είδη Συσκευασίας, Καλλυντικά και Χημικά Προϊόντα.

Στο Πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνονται προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ ρωσικών και ελληνικών επιχειρήσεων που θα διοργανωθούν με βάση το αντικείμενο και τους στόχους της κάθε συμμετέχουσας επιχείρησης. Επίσης, περιλαμβάνει προαιρετική επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «World Food Moscow», μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας όπου το 2009 συμμετείχαν 1100 εταιρείες από 55 χώρες και κάλυψε συνολική επιφάνεια 36.000 τ.μ. Οι Διεθνείς παραγωγοί αποτέλεσαν πάνω από το 40% του συνόλου των εκθετών ενώ ένα σημαντικό μέρος του εκθετηρίου χώρου καλύφθηκε από 50 εθνικά περίπτερα. Η World Food Moscow καλύπτει όλους τους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελείται από εννέα θεματικά σαλόνια (φρούτα και λαχανικά, κρέατα και πουλερικά, γαλακτοκομικά, ψάρια και θαλασσινά, έλαια, λίπη και σάλτσες, ζαχαροπλαστική και αρτοποιία, είδη παντοπωλείου, ποτά, καφές και τσάι).

Για τον καλύτερο συντονισμό και την άρτια οργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, επιθυμεί να γνωρίζει το συντομότερο δυνατόν το αναλυτικό προφίλ με τη δραστηριότητα και τους στόχους της κάθε συμμετέχουσας επιχείρησης, ώστε να οργανώσει τις επαφές με ενδιαφερόμενους Ρώσους ομολόγους επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν δηλώνοντας το ενδιαφέρον και συμπληρώνοντας το αναλυτικό προφίλ της επιχείρησης τους, έως την Δευτέρα 10 Μαΐου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1).

Υπεύθυνη: κα Σοφία Σδρένια (τηλ. 2431028189, e-mail: sdrenia@trikalabiz.gr).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss