ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
25/01/2010

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
25/01/2010

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Διβάνη» στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων στη διάρκεια της οποίας εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, βραβεύτηκαν και φέτος τρικαλινές επιχειρήσεις. Προσκεκλημένοι ήταν ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης και η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μάγια Τσόκλη καθώς και πλήθος επισήμων και επιχειρηματικού κόσμου του Ν. Τρικάλων.

Αμέσως μετά την ευλογία και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων. Κ.κ. Σεραφείμ, ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου, Β. Γιαγιάκου, ο οποίος επέλεξε να αναφερθεί στις δράσεις τις σχετιζόμενες με τους δυο προσκεκλημένους, τον κ. Μανιάτη και την κ. Τσόκλη. Για τον πρώτο, επισήμανε ότι το Επιμελητήριο – και ο νομός – χρειάζεται τη βοήθεια του, προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση που έχει ήδη παρουσιαστεί, για το «Πράσινο Θερμοκήπιο». Μία πρόταση που συνδυάζει «την παραγωγή προϊόντων με την έρευνα και την εφαρμογή εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, όπως η γεωθερμία και το βιοαέριο».

Για την κυρία Τσόκλη, τόνισε ότι το Επιμελητήριο έχει ως στόχο τη συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό, προκειμένου να υλοποιηθεί η δυναμική επικοινωνία «μεταξύ των επιχειρηματιών της Ελλάδας με τον επιχειρηματικό κόσμο των χωρών όπου ζουν και δραστηριοποιούνται (οι απόδημοι) για την ανάπτυξη πολυποίκιλων επιχειρηματικών σχέσεων». Και υπενθύμισε τον ρόλο της κ. Τσόκλη στην ανάδειξη αυτού του δυναμικού τμήματος του ελληνισμού.

Ο κ. Γιαγιάκος τόνισε ότι κεντρικό στόχο του Επιμελητηρίου αποτελεί «η καθιέρωση των Μετεώρων ως Πανελλήνιο σημείο αναφοράς για διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις για τον προσκυνηματικό μοναστηριακό τουρισμό και τα εκκλησιαστικά είδη». Υπενθύμισε δράσεις για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού στον τουρισμό, «αξιοποιώντας τα υπάρχοντα, αλλά και δημιουργώντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι οι προτάσεις και το γεωλογικό μουσείο στην Καλαμπάκα και ο βοτανικός κήπος ο «Ασκληπιός» στον ορεινό όγκο».

Στα αμιγώς επιχειρηματικά  θέματα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ρευστότητας στην αγορά, στις βαθιές διαθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται επειγόντως η ελληνική οικονομία, μέσω της «θεραπείας» του κράτους και στη λήψη μέτρων για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο κ. Γιαγιάκος έκανε αναφορά καις στις διάφορες δράσεις που υλοποιούνται (σεμινάρια, εργαστήρια κ.λ.π.).

 Ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι παραβρέθηκε στην εκδήλωση  διότι τιμά τον θεσμό των Επιμελητηρίων και πρέπει να αποδοθεί αυτό που δικαιούνται, δηλαδή την ισότιμη εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα δώσει αυτό τον ρόλο στα Επιμελητήρια.

Κάνοντας αναφορά στην ομιλία του κ. Γιαγιάκου περί «πράσινης ανάπτυξης», είπε ότι είναι πρόκληση για την Ελλάδα και τα Τρίκαλα να γίνει πράξη αυτό το όραμα, όπως και για την Ευρώπη. Διότι μια «πράσινη Ευρώπη» θα δώσει πάνω από 10εκ. νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, τόνισε ότι είναι μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο και την κυβέρνηση, να «παντρέψει» το περιβάλλον με την ενέργεια. «Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε», σημείωσε.

Δεσμεύτηκε ως υφυπουργός και ως κυβέρνηση να είναι κοντά στον επιχειρηματία και εξέφρασε την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεραστεί ο σκόπελος των πιέσεων των αγορών και της αναξιοπιστίας που παρουσιάζει η χώρα στο εξωτερικό.

Η Περιφερειάρχης κ. Πόπη Γερακούδη αναφέρθηκε ειδικότερα στη Δυτική Θεσσαλία και το ΕΣΠΑ. Για το δεύτερο, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει, προκειμένου να αναπτυχθεί η Θεσσαλία, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των Τρικαλινών επιχειρηματιών και της Αυτοδιοίκησης Ειδικά για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, επισήμανε ότι θα βρίσκεται κοντά στους δύο νομούς και τόνισε ότι χρήζουν ειδικότερης προβολής, επισημαίνοντας ότι ολόκληρη η Θεσσαλία έχει πολλά να προσφέρει  στον τουρισμό.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ


Φέτος, το Επιμελητήριο αποφάσισε να βραβεύσει τη βουλευτή Επικρατείας Μάγια Τσόκλη, για την συμβολή της στην ανάπτυξη του τουρισμού, με τον νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη να απονέμει την τιμητική πλακέτα, ενώ όπως είθισται βραβεύτηκαν και επιχειρήσεις του νομού μας που έχουν μακροχρόνια λειτουργία, δυναμική παρουσία στην τοπική αγορά και καλή φήμη.

Συγκεκριμένα το βραβείο Αργυρός Στατήρας της Ήλιδος με το έμβλημα του Επιμελητηρίου απονεμήθηκε στις επιχειρήσεις:
1.    Φ. ΧΩΤΟΣ - Ι. ΤΣΑΓΚΟΥΡΗΣ Ο.Ε.
2.    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΒΑΝΗ Α.Ε.
3.    ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ
4.    ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Η. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.    ΔΕΡΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α. Ε.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss