ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της χώρας σε κομβικό Ευρωπαϊκό Δίκτυο ο Βασίλης Γιαγιάκος
25/11/2019

Εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της χώρας σε κομβικό  Ευρωπαϊκό Δίκτυο ο Βασίλης Γιαγιάκος 

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων  εκπροσώπησε τα Ελληνικά Επιμελητήρια στην επίσημη έναρξη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia)» στην Ματέρα της Ιταλίας 

matera_3_F10750.jpg

Στο συνέδριο του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia)», συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Επιμελητήρια (με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ματέρα της Ιταλίας στις 18 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο  του Δικτύου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτιστικού Τουρισμού της Ματέρα όπου και έγινε η επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Mirabilia με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας και την συμμετοχή Επιμελητηρίων από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Βέλγιο, Ουγγαρία και Βουλγαρία. 

Ο κ. Γιαγιάκος συμμετείχε στο συνέδριο εκπροσωπώντας όλα τα Ελληνικά Επιμελητήρια (με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), όπου και παρουσίασε την οργάνωση του δικτύου σε εθνικό επίπεδο καθώς και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων Επιμελητηρίων και άλλων φορέων από τις χώρες που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι εταίροι του Δικτύου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουνε τα επόμενα βήματα, για τις δράσεις και την δομή του Δικτύου, ώστε να αναδειχθούν τα μνημεία της UNESCO συνδυάζοντας, τα στοιχεία του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, των τουριστικών υπηρεσιών, δραστηριοποιώντας και εμπλέκοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των περιοχών. 

Στις εργασίες του συνεδρίου εκτός του κ. Γιαγιάκου, μετείχε από τη μεριά του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Θεόδωρος Ευθυμίου. 

matera_2_F12314.jpg 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss