ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Πολιτική μίλησε ο Βασίλης Γιαγιάκος
03/10/2019

Σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Πολιτική μίλησε ο Βασίλης Γιαγιάκος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις για τον πρωτογενή τομέα οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς

Στη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στο πλαίσιο της εκπόνησης της  μελέτης  «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020 – Regional Policy for Greece post 2020», που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, την 1η Οκτωβρίου 2019, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Η συγκεκριμένη δράση, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την υπηρεσία διαρθρωτικών αλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου, μέσω ΟΟΣΑ, να εκπονηθεί μελέτη μέχρι το 2020, η οποία θα εστιάζει στη διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Ο κ. Γιαγιάκος τοποθετήθηκε στη θεματική ενότητα Γεωργία, Περιβάλλον, Διαχείριση υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις δράσεις για τον πρωτογενή τομέα οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς, μιας και το Επιμελητήριο Τρικάλων είναι το πρώτο και μοναδικό της χώρας που ίδρυσε και λειτουργεί Αγροτικό Τμήμα.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην οργάνωση του νέου μοντέλου της αγροτικής ανάπτυξης μέσα από ομάδες παραγωγών για σύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής δενδροκαλλιεργειών (όπως την ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε το Επιμελητήριο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής αχλαδιού και ειδικότερα της ποικιλίας Abate Fetel) και αρωματικών φυτών σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού. Οι συγκεκριμένες προτάσεις, όπως και η γενικότερη τοποθέτηση του κ. Γιαγιάκου, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου με τα στελέχη του ΟΟΣΑ να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ενός νέου βιώσιμου μοντέλου για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Γιαγιάκο και στην ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων βάσει των ιδιαίτερων υδρογεωλογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας αφενός τη σημασία της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού για την ανασύσταση της λίμνης της Κάρλας, το μεγαλύτερο έργο που έχει πραγματοποιηθεί και αφετέρου την ανάγκη να προωθηθούν μεγαλύτερα αλλά και μικρότερα φράγματα στην ευρύτερη περιοχή, όπως εκείνο της Πύλης, του Νεοχωρίτη κ.α.

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΟΣΑ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss