ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές
07/03/2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Έντονο παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της περιφερειακής ενότητας των Τρικάλων στην ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την εφαρμογή του Ν.4583/2018 και τις συνέπειες του. Πρόκειται για το νόμο που ενσωμάτωσε υποχρεωτικά στην ελληνική νομοθεσία, την οδηγία 2016/97 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο οποίος διαμορφώνει νέους όρους τόσο στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων εκ μέρους των επαγγελματιών του κλάδου όσο και στη σχέση τους με τον καταναλωτή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης επισημαίνοντας ότι θωρείται αυτονόητη υποχρέωση του Επιμελητηρίου να παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που είναι μέλη του, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας με τα όσα καινούρια εισάγονται με την ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ (IDD) σχετικά με τη διανομή των Ασφαλιστικών Προϊόντων.

IMG-e82e0d4e3f769474e6811da77d88cb20-V_F31736.jpg

Ευθύς αμέσως, έδωσε το λόγο στους πλέον ειδικούς που δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλοι από τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννη και τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. κ. Γαβαλάκη Δημήτριο, οι οποίοι χαίρουν συγχαρητηρίων για το οδοιπορικό πανελλαδικής ενημέρωσης που έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να ενημερώσουν επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό σχετικά με την εφαρμογή της IDD. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ ομιλητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τα θέματα του κλάδου και την προσαρμογή τους στην IDD.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων κ. Ηλιάδης Γιώργος, ο εκλεγμένος σύμβουλος από πλευράς διοίκησης Επιμελητηρίου, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και συντονιστής της εκδήλωσης κ. Κόκκοβας Απόστολος και διοικητικοί υπάλληλοι του Επιμελητηρίου στο ειδικό μητρώο των ασφαλιστών.

IMG-c7d9c8555cfaa2b2c1bf7e38173c3ccc-V_F31785.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss