ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση του Βασίλη Γιαγιάκου με τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο
04/02/2019

Συνάντηση του Βασίλη Γιαγιάκου με τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο 

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Βασίλης Γιαγιάκος, προκειμένου να του ζητήσει τη στήριξη του στην προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο Τρικάλων για να γίνει ο τόπος των Μετεώρων το κέντρο της Ορθοδοξίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γιαγιάκος επικεντρώθηκε περισσότερο στις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει το Επιμελητήριο και αφορούν τον θρησκευτικό τουρισμό. Πιο εκτεταμένα, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για τη διοργάνωση των καθιερωμένων πια επιχειρηματικών συναντήσεων στους κλάδους εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών από ομόδοξες χώρες με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την ενίσχυση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού της περιοχής των Μετεώρων. Μια πανελλαδική δράση που διεξάγεται στο φυσικό της χώρο, στο παγκόσμιας ακτινοβολίας μοναστηριακό κέντρο των Μετεώρων. Επιπρόσθετα του πρότεινε η περιοχή αυτή κάτω από τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων να γίνει ο τόπος διοργάνωσης των αρχιερατικών συνεδρίων μεταξύ των ορθοδόξων χωρών. 

Ο κ. Γιαγιάκος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ότι σε αυτήν την  προσπάθεια, συμμετέχουν και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες του νομού και ο Δήμαρχος Μετεώρων. Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του δήλωσε ότι η επίτευξη αυτού του εγχειρήματος θα είναι πάρα πολύ σημαντική και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι ενεργός συμπαραστάτης και υποστηρικτής για την επιτυχία του. θα ακολουθήσουν επαφές με Ορθόδοξα Πατριαρχεία.

PHOTO_F32462.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss