ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων αντιπροσωπείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
14/06/2016

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων αντιπροσωπείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων από αντιπροσωπεία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης, υποδέχτηκε την Β Γραμματέα της πρεσβείας των ΗΠΑ κα. Μαρία Φραγκάκη, συνοδευόμενη από τον οικονομικό σύμβουλο κ. Κων/νο Κωνσταντόπουλο. 

1_F21638.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κος Βασίλης Γιαγιάκος αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση και τους δυναμικούς κλάδους της περιοχής και παρουσίασε τις δράσεις του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις καινοτόμες πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου όπως η δράση για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με τη συμμετοχή επιμελητηρίων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες μέσω του οποίου θα υπάρχει συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών και οργάνωση δράσεων σε μια προσπάθεια για την σύζευξη των επιχειρηματικών αναγκών κάθε χώρας. Μία προσπάθεια η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της περιοχής μας.

2_F21661.jpg

Επιπρόσθετα, ο κος Γιαγιάκος αναφέρθηκε και στους Έλληνες της διασποράς και στο Ψηφιακό Μητρώο Ομογενειακών Επιχειρήσεων το οποίο αποτελεί έναν στρατηγικό στόχο του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Μια προσπάθεια καταγραφής των ελληνικών ομογενειακών επιχειρήσεων σε μια ψηφιακή πλατφόρμα με στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών με τις επιχειρήσεις της περιοχής μας αλλά και την χώρας γενικότερα. Μία προσπάθεια η οποία μπορεί να αποκτήσει μεγάλη δυναμική όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν διάφορα άλλα θέματα οικονομικού περιβάλλοντος όπως η απελευθέρωση των συναλλαγών μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων των δύο χωρών. 

Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης, συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας και ανανεώθηκε το ραντεβού για επόμενη συνάντηση στο άμεσο μέλλον. Στην συνάντηση συμμετείχαν και ο Οικονομικός Επόπτης κος Στέφανος Γιώτης καθώς και η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Τρικάλων κα. Βράντζα Αθανασία. Στο τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δώρισε στους επισκέπτες αναμνηστικό με το έμβλημα του Επιμελητηρίου καθώς και τοπικά παραγόμενα προϊόντα της περιοχής μας. 

3_F21678.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss