ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

''ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΤΥΡΙΑ''. ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LACTIMED ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
24/09/2015

HEADER_LACTIMED

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανακαλύπτοντας τα μεσογειακά τυριά»

Πρόγραμμα LACTIMED “Ανταλλαγές εμπειριών και ROAD-SHOW”

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Λάρισα. 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος LACTIMED ENPI MED, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν την δράση «Ανταλλαγές εμπειριών των παραγωγών και παρουσιάσεις των μεσογειακών τυριών σε πόλεις της Ελλάδος- Road-Show». 

Το πρόγραμμα LACTIMED στοχεύει στην δημιουργία και ενθάρρυνση αγροτικών clusters για καινοτόμα και τυπικά γαλακτοκομικά προϊόντα της Μεσογείου (www.lactimed.eu). 

20 τυροκόμοι και παραγωγοί από περιοχές μεσογειακών χωρών (Αίγυπτος, Λίβανος, Τυνησία, Ιταλία και Ελλάδα-Θεσσαλία) θα παρουσιάσουν τα τυριά τους σε κινητό περίπτερο σε τρεις πόλεις της Ελλάδος (Λάρισα, Κέρκυρα, Αθήνα), θα επιτρέψουν στο ελληνικό κοινό να δοκιμάσουν τα τυριά αυτά και θα επισκεφτούν Ελληνικά τυροκομεία στην Θεσσαλία, τα Γιάννενα και την Αμφιλοχία.

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου (09.00- 13.00) η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου). 

Στις συναντήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενες  επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, έμποροι κ.ά) να έλθουν σε επαφή με τους τυροκόμους των μεσογειακών αυτών περιοχών και να εξεταστούν δυνατότητες εμπορικών ή άλλων συνεργασιών.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στους Γιώργο Ασωνίτη ή κα Ράνια Θεοδοσοπούλου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 3387104. 

 

Το παρόν έγγραφο έχει εκδοθεί με τη χρηματική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Μεσογειακής Λεκάνης ENPI Med. Το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου είναι αποκλειστικά ευθύνη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των δομών διαχείρισης του Προγράμματος. 

Το σχέδιο LACTIMED εφαρμόζεται στο πλαίσιο του προγράμματος ENPI CBC Mediterranean Sea Basin και χρηματοδοτείται, για το συνολικό ποσό των 4,35 εκατομμυρίων ευρώ*, από την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμέσου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης. Το πρόγραμμα ENPI CBC MED στοχεύει στην ενθάρρυνση των συνεργασιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών –μελών της Μεσογείου.

* Το παραπάνω ποσό αφορά το σύνολο των έξι συμμετεχόντων χωρών εταίρων του προγράμματος (Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανος και Τυνησία) στο πρόγραμμα. 

FOOTER_LACTIMED

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss