ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ''ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ''
17/10/2011

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτική εκδήλωση για τις
«Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων και επιθυμούν να υλοποιήσουν το επενδυτικό τους σχέδιο στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», να ενημερωθούν διεξοδικά για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες αυτού στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Βενιζέλου 1).

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Κανελλόπουλος Γεώργιος.

Συνοπτικά, μέσω του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών – πουλερικών διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.

Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται σε 150 εκ. € και δύναται να αυξηθεί περαιτέρω εάν προκύψουν αδιάθετοι ή επιπλέον πόροι. Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων.

Τέλος, οι επιλέξιμες δαπάνες στο πλαίσιο του Μέτρου 123Α είναι:
- κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων
- διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
- προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού πληροφορικής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας
- εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως τμήμα της συνολικής επένδυσης
- αγορά καινούργιων οχημάτων – ισοθερμικών βυτίων, αναγκαίων για τη μεταφορά του γάλακτος προς τον χώρο μεταποίησης – τυποποίησης, αγορά οχημάτων για τη μεταφορά των ζωικών υποπροϊόντων, καθώς και αγορά καινούργιων οχημάτων ψυγείων για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
- Γενικά έξοδα μέχρι 10% του συνόλου του προϋπολογισμού, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών.
- Δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δαπάνες για τη δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, επισήμανση).
- Απόκτηση Πιστοποιητικών Ποιότητας (ISO, HACCP, κλπ.)
- Αγορά φαξ, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας κειμένων, φωτοτυπικών και συστημάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων.
- Κατασκευή κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων μέχρι των 50 χιλ. €.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης την 28η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00. Για περισσότερες πληροφορίες: κα Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος (τηλ. 2431028189 – εσωτ. 106, e-mail: sdrenia@trikalabiz.gr).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ" (13/10/2011)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss