ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»
09/08/2011

«Δράσεις για «πράσινες» καλλιέργειες»

Κεντρικός συντονιστής διακρατικού προγράμματος το Επιμελητήριο


greenactions_logo_F24864.jpgΔιακρατικό πρόγραμμα για την προώθηση της καινοτομίας συντονίζει το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των δράσεών του, για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, τη  διεύρυνση των οριζόντων της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών για «πράσινες καλλιέργειες», αλλά και με τη χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Grundtvig με τίτλο «Δράσεις για πράσινες καλλιέργειες» (Green Cultivation Actions), υπάγεται στα προγράμματα δια βίου μάθησης και συν-χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 μήνες και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2012.

Οι γενικότεροι στόχοι του προγράμματος είναι να παρέχει κατάλληλη κατάρτιση στους αγρότες με τελικό όφελος τη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών τους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα ακόλουθα θέματα:

  • πρότυπα θερμοκήπια που ενσωματώνουν τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, μεθόδων άρδευσης με διαχείριση υδάτων κλπ.,
  • χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας σχετικά με τη διάθεση και την πώληση των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσω δημοπρασιών στο διαδίκτυο,
  • πιστοποίηση των μεθόδων παραγωγής και των προϊόντων,

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 8 οργανισμοί από 6 χώρες, εκ των οποίων 3 πανεπιστήμια (Μπολόνια-Ιταλία, Οραδέα-Ρουμανία και Ντέμπερτσεν-Ουγγαρία) τα οποία θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους και όλες τις εξελίξεις στις «πράσινες» καλλιέργειες.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, θα διοργανώσει κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων, βασιζόμενο στο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος, διάρκειας 240 ωρών. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στα εκπαιδευτικά σεμινάρια μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Τρικάλων (24310-25004, Αριστείδης Δημήτρης, aristidis@trikala-chamber.gr & Σδρένια Σοφία, sdrenia@trikalabiz.gr) ή να επισκεφτείτε τη σελίδα του προγράμματος (www.greenactions.eu).


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss