ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»
26/11/2010

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2Τρίκαλα, 26/11/10

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 


• Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»
 Παρουσίαση του τροποποιημένου Προγράμματος που παρατάθηκε έως 20-12-2010

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, 2007 - 2013» Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για τη Θεσσαλία, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους σε ενημερωτική εκδήλωση για τη παρουσίαση του τροποποιημένου σε καίρια σημεία Προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ», το οποίο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013 και παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων έως την 20η Δεκεμβρίου 2010.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1). Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι στελέχη της Εταίρου του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος.

Το πρόγραμμα επιδιώκει το μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και ενισχύει υφιστάμενες (ίδρυση πριν την 31/12/2007) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο, νέες όμοιες (ίδρυση μετά την 1/1/2008) και υπό σύσταση, στους τομείς της μεταποίησης (με περιορισμούς στον τομέα των τροφίμων και ποτών) και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.

Οι παραπάνω ενισχύονται για ενέργειες όπως, παραγωγή νέων ή διαφοροποιημένων προϊόντων/υπηρεσιών, αύξηση της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού, εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτομιών στη παραγωγική διαδικασία, ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων/ προϊόντων/ υπηρεσιών και ανάπτυξη δραστηριοτήτων πράσινης επιχειρηματικότητας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκ. € και χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού από 30.000,00 € έως 400.000,00 € για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) στη Θεσσαλία να ανέρχεται σε 45% και έργα προϋπολογισμού από 100.000,00 € έως 800.000,00 € για τις μεσαίες επιχειρήσεις με ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης 35%.

Για παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης επικοινωνήστε με την κα Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγο & Επιχ/κή Σύμβουλο (τηλ. 2431028189, e-mail: sdrenia@trikalabiz.gr).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss