ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας – Το 2013 η χώρα θα μπει σε κύκλο ευημερίας
12/11/2010

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΒασικά Σημεία της Συνέντευξης του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega, την Τετάρτη 10/11/2010

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση της χώρας εκτελείται σωστά, δήλωσε σε συνέντευξή του, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega. «Μέσα σε ένα χρόνο, καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα από τα 30 δις € στα 14 – 15 δις €, προσπαθούμε να διαχειριστούμε το χρέος, κάνουμε αλλαγές στη χώρα σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, και συμπλήρωσε «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα, να πετύχουμε τους στόχους μας και το 2013, σε δύο χρόνια από σήμερα να μπούμε σε ένα νέο κύκλο ευημερίας».

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία ότι με τη στάση της στις αυτοδιοικητικές εκλογές ουσιαστικά αποδυναμώνει το εθνικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας. «Η Νέα Δημοκρατία ζητά την αποδοκιμασία της κυβέρνησης, αλλά θέλει να συνεχίσει να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας τα αναγκαία σκληρά και επώδυνα μέτρα, με την ίδια να στέκεται ως παρατηρητής και στη συνέχεια ως κριτής. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή και ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να την ακολουθήσει», τόνισε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να βοηθήσουν με την υπεύθυνη στάση τους τη χώρα να ξεπεράσει την κρίσιμη οικονομική φάση στην οποία βρίσκεται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια χώρα που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας. Αυτό είναι το μεγάλο εθνικό ζήτημα και εδώ χρειάζεται ένας εθνικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλιστεί μια συναίνεση στα στοιχειώδη. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα να συνταχθούν μ’ αυτή την άποψη. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθήσει το σχέδιό μας και να συμβάλει θετικά με προτάσεις. Όμως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τορπιλίζει αυτή τη στιγμή την ενότητα».

Σχετικά με τις δηλώσεις στήριξης που έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε ολική επαναφορά στο φυσικό χώρο της συντηρητικής παράταξης, στο φυσικό χώρο της Δεξιάς. Στηρίζει στους Δήμους – για τους συγκεκριμένους λόγους που ανέφερε και αυτό δεν είναι τυχαίο – τους συγκεκριμένους υποψηφίους. Συνεπώς, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτε άλλο, παρά ότι υπάρχει μια συσπείρωση της συντηρητικής παράταξης».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Υπουργού:

◦Έχουμε αναλάβει εδώ και λίγους μήνες, μετά την ένταξή μας στη διαδικασία του Μνημονίου και της Τρόικα και του δανεισμού της χώρας από τους συγκεκριμένους μηχανισμούς, να κάνουμε δυο πράγματα: Το ένα είναι να μειώσουμε το έλλειμμα και το άλλο είναι να διαχειριστούμε το χρέος της χώρας, κάνοντας ταυτόχρονα μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται, έτσι ώστε να μπορέσουμε βγαίνοντας κάποια στιγμή από την κρίση, να πάμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Αυτή η πορεία μέχρι στιγμής εξελίσσεται θετικά, ικανοποιητικά θα έλεγα. Και οι διεθνείς οίκοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τρόικα και όλοι αυτοί οι οποίοι μας παρακολουθούν και μας αξιολογούν, θεωρούν ότι έχουμε κάνει θετικά βήματα. Εδώ είμαστε, για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.
 

◦Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε ολική επαναφορά στο φυσικό χώρο της συντηρητικής παράταξης, στο φυσικό χώρο της Δεξιάς. Στηρίζει στους Δήμους -για τους συγκεκριμένους λόγους που ανέφερε και αυτό δεν είναι τυχαίο- τους συγκεκριμένους υποψηφίους. Συνεπώς, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτε άλλο, παρά ότι υπάρχει μια συσπείρωση της συντηρητικής Παράταξης. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν κατηγόρησε τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Κικίλια. Απλώς, με έναν τρόπο στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Σγουρού, αναγνωρίζοντας ότι ο κ. Σγουρός είναι ένας ικανότατος αυτοδιοικητικός υπηρέτης/άρχοντας. Νομίζω ότι αυτό είναι και γνωστό, ότι ο κ. Σγουρός είναι ένας άξιος και ικανός Νομάρχης, ο οποίος υπηρέτησε 8 χρόνια το λαό της Αττικής.
 

◦Ακούμε τον κ. Αβραμόπουλο να αναπτύσσει μια επιχειρηματολογία η οποία πραγματικά δεν οδηγεί πουθενά. Σα να κάνετε πολιτική στο κενό. Όταν εσείς, στη Νέα Δημοκρατία, πριν από ένα χρόνο αυτομολήσατε και το σκάσατε, παραλάβαμε μια χώρα με 30 δις € έλλειμμα. Παραλάβατε στην αρχή της διακυβέρνησής σας μια χώρα με 10 δις € έλλειμμα και το κάνατε 30 δις €. Εμείς, μέσα σε ένα χρόνο, καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα από τα 30 δις € στα 14 – 15 δις €. Ποτέ ιστορικά δεν έχει επιτευχθεί μια τόσο μεγάλη μείωση στο έλλειμμα.
 

◦Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι με τη στάση της υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, με έναν τρόπο, βέβαια, που αντιλαμβάνεται μόνο η ίδια, όταν λέει ότι αυτές οι εκλογές δεν έγιναν για αυτοδιοικητικούς λόγους αλλά, ουσιαστικά, για να αρνηθούν οι πολίτες το σχέδιο εθνικής σωτηρίας. Η Νέα Δημοκρατία έλεγε κάθε μέρα στους πολίτες «αποδοκιμάστε την Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο λόγο». Και αυτή την Κυριακή το ίδιο συνεχίζει. Ζητά την αποδοκιμασία της κυβέρνησης, αλλά θέλει να συνεχίσει να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας τα αναγκαία σκληρά και επώδυνα μέτρα, με την ίδια τη Νέα Δημοκρατία να στέκεται ως παρατηρητής και στη συνέχεια ως κριτής. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή και ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να την ακολουθήσει.
 

◦Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολίτης ο οποίος θα πει στις αυτοδιοικητικές εκλογές «μπράβο, καλά κάνετε και μας κόβετε δυο μισθούς». Αυτό είναι προφανές. Θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, αλλά είναι άλλο αυτό το ζήτημα και άλλο αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία. Να ερμηνεύει δηλαδή τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος για τις θυσίες που έχει υποστεί ως αποδοκιμασία του σχεδίου σωτηρίας της χώρας.
 

◦Εμείς έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο, σε γενικές γραμμές, αυτή τη στιγμή εκτελείται σωστά. Μειώνουμε το έλλειμμα, προσπαθούμε να διαχειριστούμε το χρέος, κάνουμε αλλαγές στη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα έτσι ώστε αυτό το σχέδιο να εξελιχθεί σωστά, να πετύχουμε τους στόχους μας και το 2013, σε δυο χρόνια από σήμερα, να μπούμε σε ένα νέο κύκλο ευημερίας. Είμαστε πολύ σαφείς, έχουμε σχέδιο, έχουμε βούληση, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και δεν έχουμε υπολογίσει το πολιτικό κόστος…
 

◦Το ζήτημα των εκλογών τέθηκε για ξεκάθαρους λόγους. Διότι ετέθη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πολύ καθαρά. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζήτησε την αποδοκιμασία της κυβέρνησής μας  διότι οι πολιτικές μας στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία, στην ανάπτυξη είναι αποτυχημένες και βλάπτουν. Ζήτησαν ξεκάθαρα την αποδοκιμασία της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο σχέδιο σωτηρίας που εφαρμόζει. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι μια χώρα η οποία κυβερνάται υπό κανονικές συνθήκες ευημερίας ή έστω κάποιων προβλημάτων. Είμαστε μια χώρα που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας. Και αυτό είναι το μεγάλο εθνικό ζήτημα και εδώ χρειάζεται ένας εθνικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλιστεί μια συναίνεση στα στοιχειώδη. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα να συνταχθούν μ’ αυτή την άποψη. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθήσει το σχέδιό μας και να συμβάλει θετικά με προτάσεις, βελτιώσεις και, εν πάση περιπτώσει, συμπληρώσεις που απαιτούνται, για να πάει καλύτερα το σχέδιο. Όμως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τορπιλίζει αυτή τη στιγμή την ενότητα.


◦Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που δεν έχει ψηφίσει ούτε ένα νόμο που αφορά στην αποκέντρωση και στην Αυτοδιοίκηση. Επειδή υπήρξε αυτοδιοικητικός ο κ. Αβραμόπουλος και μάλιστα ήταν Πρόεδρος και της ΚΕΔΚΕ, το ξέρει καλά. Δεν έχουν καμία σχέση με την Αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια. Που θυμήθηκαν τώρα την Αυτοδιοίκηση;

◦Η Νέα Δημοκρατία πρέπει επιτέλους να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα που θα συνδράμει και θα συμβάλλει θετικά στο καλό της πατρίδας και του λαού.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss