ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΡΩΣΙΑΣ
26/05/2008

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Με επιτυχία η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Τρικάλων στο Νόβκοροντ

Τα θεμέλια για την εμπορική, επιχειρηματική και τουριστική συνεργασία Τρικαλινών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις της Ρωσίας μπήκαν στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Τρικάλων στην πόλη Νόβκοροντ.

Από τις επαφές που είχε ο πρόεδρος, Β. Γιαγιάκος και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου με τους αντίστοιχους φορείς της Ρωσικής πόλης, διαπιστώθηκε η εκατέρωθεν διάθεση συνεργασίας με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας προς όφελος των επιχειρηματιών των δυο περιοχών.

Στο Νόβκοροντ στις 22 Αυγούστου 2007 υπογράφτηκε από τους προέδρους των δυο Επιμελητηρίων Βασίλη Γιαγιάκο και Βίκτορ Μπίκοφ το σύμφωνο συνεργασίας των δυο φορέων (είχε υπογραφεί ανάλογο σύμφωνο κατά την επίσκεψη στο νομό μας αντιπροσωπείας του Νόβκοροντ) και συμφωνήθηκε η άμεση ενεργοποίησή του προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιχειρηματικής συνεργασίας.

Για το λόγο αυτό, τα δυο Επιμελητήρια διαθέτουν το καθένα από έναν υπάλληλο που είναι επιτετραμμένος να ασχολείται με την επικοινωνία για την προώθηση κοινών επιχειρηματικών δράσεων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης των εκπροσώπων του Τρικαλινού Επιμελητηρίου που έτυχαν θερμής υποδοχής από την διοίκηση του Ρωσικού Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων του Νόβκοροντ, στην οποία αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τους τομείς εμπορικής συνεργασίας.

Από την πλευρά των Τρικάλων κατατέθηκε φάκελος με τις Τρικαλινές επιχειρήσεις που έδειξαν ενδιαφέρον να συνεργαστούν με την αγορά της Ρωσίας, ενώ οι Ρώσοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την βούληση για άμεση συνεργασία με Τρικαλινές επιχειρήσεις στα προϊόντα μήλα, ελιές, λάδι, κρασί, γούνες και παραγωγής φέτας.

Αποφασίστηκε από κοινού η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων σε μια γενική εμπορική έκθεση προϊόντων και τουρισμού που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο.

Στην εν λόγω έκθεση θα δοθεί η ευκαιρία στις Τρικαλινές επιχειρήσεις να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με Ρώσους επιχειρηματίες του Νόβκοροντ και της Αγίας Πετρούπολης με απώτερο στόχο την συνεργασία τους, η οποία θα γίνεται με την υποστήριξη και την εγγύηση των δυο Επιμελητηρίων.

Να σημειωθεί ότι το Νόβκοροντ μια πόλη 200.000 κατοίκων πρωτεύουσα μιας περιφέρειας 700.000 κατοίκων, αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο για τη Ρωσία, αφού βρίσκεται σχεδόν στο ενδιάμεσο μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης.

Τα παραγόμενα είδη της περιοχής προωθούνται στις παραπάνω αγορές των εκατομμυρίων καταναλωτών, γι’ αυτό και το Επιμελητήριο του Νόβκοροντ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της συνεργασίας με Τρικαλινούς επιχειρηματίες που μπορούν να εισάγουν ή να εξάγουν τα προϊόντα που ενδιαφέρουν τις δυο αγορές.

Εκτός από τις ενημερωτικές συναντήσεις με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, η Τρικαλινή αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε σε δυο μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, μιας παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος και αλλαντικών και μιας γαλακτοβιομηχανίας.

Τουρισμός

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο για την συνεργασία των δυο Επιμελητηρίων αποτελεί ο τουρισμός.

Η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων επισκέφθηκε το Τουριστικό Κέντρο Πληροφόρησης του Νόβκοροντ, όπου γίνεται η διαχείριση του τουριστικού προϊόντος για την περιοχή.

Τους Τρικαλινούς ενημέρωσε για τις δράσεις του Κέντρου η διευθύντρια κ. Οκσάνα Τσέρνεγκα, η οποία και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τουριστική συνεργασία μεταξύ των δυο πόλεων.

Ακολούθησε συζήτηση για το πώς μπορεί να γίνει ανταλλαγή τουριστών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ συμφωνήθηκε στην έκθεση του Νόβκοροντ να υπάρξουν συναντήσεις Τρικαλινών με Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Όπως είπε η κα. Τσέρνεγκα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων να επισκεφθούν την Καλαμπάκα εξαιτίας των Μετεώρων, αλλά και τον ορεινό όγκο του νομού μας, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει, δεδομένου ότι η περιοχή του Νόβκοροντ βρίσκεται σε μια περιοχή σε απέραντες πεδινές εκτάσεις και στέπες.

Η εκπρόσωποι των Τρικάλων παρέδωσαν στην διευθύντρια του Τουριστικού Κέντρου ενημερωτικό υλικό για τα αξιοθέατα και μνημεία του νομού μας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Β. Γιαγιάκος τόνισε μεταξύ άλλων «Θεωρούμε ότι η Ρωσία είναι πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τουρισμό. Οι προσπάθειές μας θα ενταθούν διότι μέσα από αυτή τη συνεργασία θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην περιοχή μας».

Την διάθεση συνεργασίας εξέφρασε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Νόβκοροντ, Βίκτορ Μπίκοφ, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης και των δυο περιοχών προς όφελος των επιχειρηματιών και των τοπικών οικονομιών.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss