ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»
27/07/2010

ΕΛΗΞΕΤο Πρόγραµµα «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» επιδιώκει τον µετασχηµατισµό της µεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονοµίας προς νέα ή διαφοροποιηµένα προϊόντα και µεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηµατικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθµιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέµενης αξίας, µε ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωµάτωση γνώσης και καινοτοµίας.

Για την εξυπηρέτηση και την επίτευξη του ανωτέρω γενικού στόχου, υλοποιείται το πρόγραµµα «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» που αποσκοπεί µέσω της χρηµατοδοτικής ενίσχυσης στην αναβάθµιση του τεχνολογικού και οργανωτικού εκσυγχρονισµού των υφιστάµενων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και στη δηµιουργία νέων µεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ειδικότεροι στόχοι του Προγράµµατος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» είναι:

  • Υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συµβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.
  • Αναπροσανατολισµός της µεταποιητικής δραστηριότητας και των «παραδοσιακών» της κλάδων προς κλάδους και προϊόντα υψηλότερης προστιθέµενης αξίας.
  • Ανάπτυξη νέων προϊόντων ή διαφοροποίηση προϊόντων και της παραγωγικής βάσης προς κλάδους υψηλής προστιθέµενης αξίας µε έµφαση στην ποιοτική αναβάθµιση, την τυποποίηση και την πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
  • Αναβάθµιση της επιχειρηµατικής βάσης σε τοµείς που υστερούν ως προς την ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας ή λειτουργούν υπό ανεπίκαιρες µορφές.
  • Ανάπτυξη επιχειρηµατικότητας ευκαιρίας / σύσταση νέων µεταποιητικών επιχειρήσεων.
  • Ενίσχυση του ρόλου των συνοδευτικών υπηρεσιών (µεταποιητικών υπηρεσιών) στο παραγωγικό σύστηµα, µε έµφαση στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην
    εγχώρια και τις διεθνείς αγορές.
  • Ανάπτυξη και εφαρµογή τεχνολογικής και µη τεχνολογικής καινοτοµίας.
  • Επιχειρηµατική αξιοποίηση του ζητήµατος της προστασίας του περιβάλλοντος µε παρεµβάσεις για αξιοποίηση αποβλήτων, ανακύκλωσης κτλ.
  • Διατήρηση για τις υφιστάµενες ή/και αύξηση των θέσεων εργασίας και δηµιουργία νέων θέσεων για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Στο πρόγραµµα µπορούν να υποβάλλουν από µια πρόταση:

  • Υφιστάµενες πολύ µικρές και µικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του ορισµού των Μικροµεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε., Παράρτηµα ΙΙ Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ) που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τοµείς της µεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράµµατος.
  • Νέες και υπό σύσταση (start –up) µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του ορισµού των Μικροµεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε., Παράρτηµα ΙΙ Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ) που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τοµείς της µεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράµµατος του τοµέα της µεταποίησης ή άλλων τοµέων που επιθυµούν να επεκταθούν σε µεταποιητικές δραστηριότητες σε έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιµους τοµείς της µεταποίησης όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράµµατος και αποκλειστικά υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράµµατος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 29/07/2010 έως 30/09/2010. Η  διαδικασία  ηλεκτρονικής  υποβολής  είναι  υποχρεωτική. Τα  Έντυπο  Υποβολής  όπως  και  όλα  τα  έντυπα  της  πρόσκλησης,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:
•  του ΥΠΟΙΑΝ (
www.ypoian.gr), 
•  της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (
www.ggb.gr)
•  της ΕΥ/ΕΠΑΕ (
www.antagonistikotita.gr), 
•  του ΕΦΕΠΑΕ (
www.efepae.gr
•  (
www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis )
•  των  εταίρων  του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζόμενων με τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικών Ιδρυμάτων και Φορέων

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στον επισυναπτόμενο Οδηγό του Προγράμματος.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ: ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" (27/09/2010)
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" (14/10/2010)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss