ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ-ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»
07/06/2010

ΕΛΗΞΕΤο Πρόγραμμα «Ένδυση και Υπόδηση – Νέες Προοπτικές» αποτελεί μια επιμέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» για την παροχή ενισχύσεων Πολύ Μικρών & Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων (υφιστάμενων) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης, της υπόδησης και του δέρματος, με σκοπό τη δημιουργία των προϋποθέσεων ενθάρυνσης της καινοτοµίας και ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του συγκεκριµένου κλάδου.

Πιο συγκεκριµένα, ειδικοί στόχοι του Προγράµµατος είναι:

- Υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

- Έµφαση στην ποιοτική αναβάθµιση, την τυποποίηση και την πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

- Αναπροσανατολισµός της µεταποιητικής δραστηριότητας και των «παραδοσιακών» της κλάδων προς κλάδους και προϊόντα ψηλότερης προστιθέµενης αξίας.

- Αναβάθµιση της επιχειρηµατικής βάσης σε τοµείς που υστερούν ως προς την ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας ή λειτουργούν υπό ανεπίκαιρες µορφές, εν προκειµένω οι κλάδοι ΚΕΥΔ.

- Ενίσχυση του ρόλου των συνοδευτικών υπηρεσιών στο παραγωγικό σύστηµα, µε έµφαση στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές.

- Ανάπτυξη και εφαρµογή τεχνολογικής και µη τεχνολογικής καινοτοµίας.

- Επιχειρηµατική αξιοποίηση του ζητήµατος της προστασίας του περιβάλλοντος.

- Διατήρηση ή / και αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ο αρχικά προβλεπόμενος προϋπολογισμός του Προγράμματος χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 15.000.000,00 € (Δημόσια Δαπάνη).

Επιλέξιµες προς χρηµατοδότηση θεωρούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες:

- Είναι υφιστάμενες Mικρο - Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που απασχολούν λιγότερα από 250 άτοµα και το όριο του κύκλου εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ ή εκείνο του συνόλου του ισολογισµού τα 43 εκατ. ευρώ και πληρούν το κριτήριο της ανεξαρτησίας.

- Έχουν αρχίσει την δραστηριότητά τους το αργότερο την 1/1/2007 και λειτουργούν αδιαλείπτως τουλάχιστον από τότε.

- Έχουν καταστατική έδρα στην Ελλάδα και κέντρο άσκησης της δραστηριότητάς τους µέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας.

- Οι κύριες επιχειρηµατικές δραστηριότητές τους είναι µεταποιητικές επιχειρήσεις των κλάδων ΚΕΥΔ ή επιχειρήσεις παροχής υποστηρικτικών στην µεταποίηση των κλάδων ΚΕΥΔ υπηρεσιών.

- H επιχείρηση δεν πρέπει να έχει λάβει κατά τα έτη 2008, 2009 και 2010, συµπεριλαµβανοµένου του ποσού που αιτείται από το παρόν πρόγραµµα, επιχορηγήσεις µε τον κανόνα De minimis που υπερβαίνουν τα 200.000 €.

Το ύψος του Προϋπολογισμού του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου δεν δύναται να υπερβαίνει το 100% του μέσου όρου του κύκλου εργασιών της τελευταίας τριετίας. Επίσης, τα όρια του Προϋπολογισμού για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις είναι από 30.000,00 έως 150.000,00 € και για τις Μεσαίες επιχειρήσεις από 80.000,00 έως 200.000,00 €.

Το Ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης για τις Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις κυμαίνεται από 35 – 45% και για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις από 30 – 40% ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης. Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ορίστηκε στο 40% για τις Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις και στο 35% για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Οι Προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 21/06/10 έως 24/08/10 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που παρέχει το ΥΠΟΙΑΝ. Οι φάκελοι υποψηφιότητας πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή, το αργότερο σε 7 ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στον ΕΟΜΜΕΧ.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στον επισυναπτόμενο Οδηγό του Προγράμματος.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» (04/05/2010)
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ: ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" (27/09/2010)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss