ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σχέδια Βελτίωσης - Στήριξη σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις για υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα (Δράση 4.1.1), στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος (Δράση 4.1.3)
30/01/2018

paaΠαροχή στήριξης για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (γνωστές ως Σχέδια Βελτίωσης) σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα. Η στήριξη παρέχεται προκειμένου να υλοποιήσουν επενδύσεις που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της γεωργικής εκμετάλλευσης (Δράση 4.1.1)  και επενδύσεις που συμβάλλουν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος. (Δράση 4.1.3) 

 

Σε ποιους απευθύνεται
- Φυσικά πρόσωπα
- Νομικά πρόσωπα του Εμπορικού Δικαίου
- Συλλογικά σχήματα του Αγροτικού Συνεταιριστικού Δικαίου όπως ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών και ΚΟΙΝΣΕΠ

Περίοδος υποβολής έως 2/4/2018
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις Δράσεις  πρέπει να υποβάλλουν μία αίτηση στήριξης σε μία μόνο από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας. Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.ependyseis.gr/mis/  και εν συνεχεία, ως φυσικός φάκελος, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου ή της έδρας του νομικού προσώπου ή του συλλογικού σχήματος.

Τι χρηματοδοτείται

Επιλέξιμες επενδύσεις (δαπάνες) για τη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»
- Ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση, αποπεράτωση και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών.
- Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.
- Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με τη χρήση σπόρου.
- Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων και περίφραξη φυτειών.
- Αγορά καινούργιου ανθοκομικού αυτοκινήτου.
- Αγορά καινούργιου μελισσοκομικού αυτοκινήτου.
- Αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου.
- Γενικές Δαπάνες, στις οποίες περιλαμβάνεται κάθε δαπάνη λήψης υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και δε δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από άλλα Μέτρα του ΠΑΑ.

Επιλέξιμες επενδύσεις (δαπάνες) για τη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».
- Επενδύσεις που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα συνδεδεμένα ή αυτόνομα, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, αντλίες θερμότητας για παραγωγή θερμικής ενέργειας, ανεμογεννήτριες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνδεδεμένες ή αυτόνομες, καυστήρες βιομάζας, περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας.
- Επενδύσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος όπως, κτιριακές εγκαταστάσεις και λοιπές κατασκευές που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση των αποβλήτων υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της γεωργικής εκμετάλλευσης, δεξαμενές (όπως ομογενοποίησης, αερόβιος αντιδραστήρας, αναερόβιος αντιδραστήρας κ.λπ.), η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης (όπως διαχωριστήρας,εξοπλισμός βιοαερίου, εξοπλισμός κομποστοποίησης κ.λπ.), η περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας.

Γενικές Δαπάνες όπου περιλαμβάνεται κάθε δαπάνη λήψης υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και δε δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από άλλα Μέτρα του ΠΑΑ.

Όροι και προϋποθέσεις
Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής για την κάθε κατηγορία δικαιούχων, Φυσικά Πρόσωπα, Νομικά Πρόσωπα του Εμπορικού Δικαίου και Συλλογικά σχήματα του Αγροτικού Συνεταιριστικού Δικαίου, αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 6 της Πρόσκλησης.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 7 της Πρόσκλησης.

Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου καλύπτεται από τη δημόσια δαπάνη και την ιδιωτική συμμετοχή. Η ενίσχυση (δημόσια δαπάνη) παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου επί εξοφλημένων δαπανών που κρίνονται επιλέξιμες από το διοικητικό έλεγχο των αιτήσεων πληρωμής και μπορεί να συνδυαστεί με χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης, είναι δυνατή η χορήγηση προκαταβολής υπό προϋποθέσεις (βλ. άρθρο 10 της Πρόσκλησης).

Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού ανά κατηγορία δικαιούχου αναφέρονται, επίσης, στο άρθρο 10 της Πρόσκλησης, ενώ το ποσοστό της ενίσχυσης ανέρχεται έως 85% του αιτούμενου προϋπολογισμού ανάλογα με την κατηγορία δικαιούχου και την Περιφέρεια. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται έως 60%.

Επισυνάπτεται η Πρόσκληση και η περίληψη αυτής.

Πληροφορίες: http://www.agrotikianaptixi.gr/index.php?obj=cd3c3a903bfbc1a6
Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 (EYE ΠΑΑ)
Τηλ.: 210 5275204, 210 5275220, 210 5275203

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss