ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στρογγυλή Τράπεζα για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη,
02/07/2010

ΣΗΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥΟι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού, στην τοπική αγορά και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία, καθιστούν επιτακτικότερη την ανάγκη για τον συντονισμό των δράσεων και την από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων  προβλημάτων. Παράλληλα, δε, καθίσταται περισσότερο επίκαιρο το διαχρονικό αίτημα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού στο πλαίσιο ενός ενιαίου αναπτυξιακού προτύπου.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την καταγραφή, αποτύπωση και τη συλλογική προώθηση των αιτημάτων όλων των Επιχειρηματικών, Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων και Σωματείων του Νομού. Ήδη, εστάλη στους Συλλόγους και στα Σωματεία επιστολή με την οποία τους καλούμε να καταγράψουν και να αποστείλουν μέχρι 31 Ιουλίου 2010 τα αιτήματα – προβλήματα των μελών  τους, τα οποία αφού επεξεργαστούν και κωδικοποιηθούν, θα τεθούν σε ανοιχτή και δημόσια συζήτηση σε Στρογγυλή Τράπεζα (ευρεία σύσκεψη) που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο πριν από το τέλος του Καλοκαιριού.

Στην Στρογγυλή  Τράπεζα για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη,  θα κληθούν να συμμετάσχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Νομού, οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συναρμόδιων με την επιχειρηματικότητα αρχών και φορέων του Νομού κ.α..

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καταγραφή και αποτύπωση όλων των αιτημάτων του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη μία συνολική και εμπεριστατωμένη  ενημέρωση των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου για τα προβλήματα – αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου του τόπου, αλλά και η από κοινού προώθησή τους, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Αποτελεί κοινή πλέον πεποίθηση στο νομό μας ότι η οικονομική κρίση και οι άμεσες επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία, επιβάλλουν μία νέα ενιαία στρατηγική αντιμετώπισής της.
Τη στρατηγική της συστράτευσης όλων μας για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η  επιβίωση αλλά και η ανάπτυξη της οποίας, είναι προϋπόθεση για την τοπική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ώρα για δράση και όχι για διαπιστώσεις (04/10/2010)
Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων ενάντια στην κρίση (05/10/2010)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss