ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

''ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ'' ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
05/03/2009

ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΤην "πράσινη επιχειρηματικότητα" επιχειρεί να εισάγει το Επιμελητήριο Τρικάλων στο γεωργικό τομέα της περιοχής, καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Λάρισας, που φέρει τον τίτλο "Το Πράσινο Θερμοκήπιο".
Η πρόταση αφορά την εισαγωγή νέων μεθόδων καλλιέργειας, φιλικών προς το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, "Το Πράσινο Θερμοκήπιο" θα λειτουργεί για μεν την παραγωγή με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, ενώ ως προς την ενέργεια θα χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές μορφές αυτής, όπως η γεωθερμία και το βιοαέριο, που αφενός μεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αφετέρου δε μειώνουν το κόστος στο παραγόμενο προϊόν (σ.σ. υπολογίζεται πως το 70% του κόστους αφορά την ενέργεια).

"Αυτό μας οδηγεί να αλλάξουμε στρατηγική, να αναθεωρήσουμε τις μέχρι τώρα πρακτικές και να στραφούμε σε δυναμικές καλλιέργειες. Η πράσινη επιχειρηματικότητα αναδύεται ως η νέα μορφή οικονομικής δραστηριότητας που συνδυάζει την επιχειρηματική δράση, την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Η "στροφή" αυτή προς την "πράσινη επιχειρηματικότητα" είναι, κατά τον κ. Γιαγιάκο, επιτακτική, αφού τα στοιχεία που αφορούν τον αγροτικό τομέα της Θεσσαλίας μιας κατεξοχήν αγροτικής περιοχής, δείχνουν ότι έχουμε συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss