ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παγκοσμίως γνωστή η τρικαλινή γαστρονομία με το brandname Meteorisimo
12/02/2021

Η τοπική γαστρονομία απέκτησε το δικό της brand name, μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία της νέας γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.
 2_F10716.jpg

«To 2021 είναι η χρονιά που η τρικαλινή γαστρονομία με το brandname "Meteorisimo" θα γίνει γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Ο επισκέπτης μπορεί μέσα από πιστοποιημένα εστιατόρια και ταβέρνες να απολαύσει τις γεύσεις και τα αρώματα του "Meteorisimo"». Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, για το "Meteorisimo" που ως αντικείμενο έχει την παρουσίαση και διάδοση της τρικαλινής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, τα οποία διατίθενται μέσω των καταστημάτων εστίασης, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και των εταιριών παραγωγής τροφίμων και ποτών στο καταναλωτικό κοινό. Πρόκειται για χαρακτηριστικά τοπικά τρικαλινά αγροδιατροφικά προϊόντα και παραδοσιακά εδέσματα που αναδεικνύουν τη γαστρονομική παράδοση των Τρικάλων.

 

Όλα ξεκίνησαν το 2004, συνεχίζει ο κ. Γιαγιάκος, όταν ανέλαβα την προεδρία του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Και εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μια από τις προτάσεις που έθεσα σε προτεραιότητα για υλοποίηση ήταν η ανάδειξη της πλούσιας Τρικαλινής γαστρονομίας.

 

Αλήθεια είναι ότι την εποχή εκείνη, ο όρος γαστρονομία ήταν άγνωστος για τους περισσότερους. Όμως, με υπομονή και την κατάλληλη επιχειρηματολογία, έγινε κατανοητή η σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος και η απόδοσή του. Η καθοριστική συμβολή της τρικαλινής κουζίνας στην προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας».

 

Το 2005, δημιουργήθηκε η «ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗ ΑΕ», η οποία σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, στόχευσε στη διατήρηση και ανάδειξη της παραδοσιακής τρικαλινής κουζίνας. Υλοποιήθηκαν μια σειρά πολυεπίπεδων δράσεων, οι οποίες συνεχίζονται τα τελευταία 16 χρόνια και κορυφώθηκαν με τη δημιουργία του «METEORISIMO».

 

Η τοπική γαστρονομία απέκτησε το δικό της ξεχωριστό brand name, μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία της νέας γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής η οποία συνδέεται άμεσα και με την Μοναστηριακή Κοινότητα των Μετεώρων και τη μοναστική κουζίνα.

 

Η δράση του METEORISIMO είναι συνεχής και πλέον προβάλλεται μέσω διαδραστικών σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Γεγονός αποτελεί η ένταξη του METEORISIMO στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, στα καταστήματα λιανικής πώλησης αυτών και στα επισιτιστικά καταστήματα του νομού που φέρουν το σήμα METEORISIMO, στους καταλόγους των οποίων κοσμεί ειδική κατηγορία για την τοπική κουζίνα. Για να καταλήξει τονίζοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων:

 

«Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας καλέσω να επισκεφθείτε το Ν. Τρικάλων για μια αξέχαστη τουριστική εμπειρία σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου θα νιώσετε τη φιλοξενία μας και θα γευτείτε την πλούσια γεύση της τοπικής μας κουζίνας με τα αρώματα που χαρίζουν σε αυτή τα αρωματικά φυτά του Κόζιακα. Τα αρωματικά μας φυτά, τα οποία αποτέλεσαν και τη βάση μετά την μοριακή ταυτοποίηση της άριστης ποιότητας ρίγανης για τις διαδικασίες πιστοποίησης του λουκάνικου Τρικάλων ως προϊόντος ΠΓΕ. Το METEORISIMO είναι ο τόπος μας και είναι ο τρόπος μας. Είναι η δική μας ολοκληρωμένη και διακριτή πρόταση στο κεφάλαιο που λέγεται γαστρονομία και παγκόσμιος γαστρονομικός τουρισμός. Είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού και της καρδιάς μας που προσφέρουμε απλόχερα με αγάπη και φροντίδα σ' όλο τον κόσμο».

 

Πηγή: https://www.businessdaily.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss