ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου με προτάσεις για διορθωτικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα ''ΑΝΑΣΑ''
22/10/2020

2_F6553.jpgΤρίκαλα, 22/10/2020

Αρ. Πρωτ. 1491 

Προς:

- Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κο. Αγοραστό Κωνσταντίνο

- Kοιν.:

-  Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε. Κο. Μίχαλο Κωνσταντίνο

- Επιμελητήρια Θεσσαλίας 

 

 

 

Θέμα: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ»

 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στη δράση 3α.1.4.1.8: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία - “ΑΝΑΣΑ”» του ΠΕΠ Θεσσαλίας, που αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς σας για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν μετά την υγειονομική και κατά συνέπεια την οικονομική κρίση που διανύουμε, θα θέλαμε ως φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και αποδέκτης των αιτημάτων τους, να ζητήσουμε να παρέμβετε συμπληρωματικά και διορθωτικά ως προς τα κάτωθι:

 

 

- Να αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της δράσης από τα 30.000.000€ τουλάχιστον στα 40.000.000€, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των πληγέντων επιχειρήσεων που είναι ζωτικής σημασίας να εγκριθούν προκειμένου να μπορέσουν να ανακάμψουν.

 

- Να υπάρξει ειδική μέριμνα με διαφοροποίηση του τρίτου κριτηρίου βαθμολόγησης για όσες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη εργασιών στο 2018 αλλά άσκησαν ενεργά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2ο εξάμηνο του 2019 αφότου ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές τους εργασίες.

 

 

- Να συμπεριληφθούν επιπρόσθετοι ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας που εξίσου έχουν πληγεί με τους ήδη επιλέξιμους (π.χ. ο ΚΑΔ 66.20 των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που εξαιρείται). Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο θα πρέπει να απευθύνεται σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες δίχως εξαιρέσεις και ανισότητες, εκτός από τις εξαιρέσεις βέβαια που ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

 

 

- Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 15/11/2020, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των προτάσεων που πρέπει να υποβληθούν συναρτήσει του φόρτου εργασίας των συμβούλων που επιμελούνται τις προτάσεις και της υπηρεσίας του Γ.Ε.ΜΗ.

 

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε διορθωτικά, γνωρίζοντας τη θέληση σας να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις την παρούσα δύσκολη χρονική περίοδο.  

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss