ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Τρικάλων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων - Σκοπός είναι η Καλαμπάκα να γίνει το κέντρο της Ορθοδοξίας
05/03/2018

πατήστε για μεγέθυνση

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Τρικάλων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων


- Σκοπός είναι η Καλαμπάκα να γίνει το κέντρο της Ορθοδοξίας

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης στην Καλαμπάκα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γιαγιάκος αφού εξέθεσε πολύ συνοπτικά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη το σχέδιο δράσεων του Επιμελητηρίου, επικεντρώθηκε σε μια από τις δράσεις αυτές που αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό. Τον ενημέρωσε ότι η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στους κλάδους εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού έχει πραγματοποιηθεί ήδη δύο φορές στην Καλαμπάκα, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες με ξένους επιχειρηματίες από ομόδοξες χώρες με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την ενίσχυση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού της περιοχής μας. Μια πανελλήνια δράση που έχει καθιερωθεί να διεξάγεται στο φυσικό της χώρο, στο παγκόσμιας ακτινοβολίας μοναστηριακό κέντρο των Μετεώρων. 

Απώτερος σκοπός αυτής της δράσης είναι η Καλαμπάκα να θεσπιστεί ως τόπος διεξαγωγής εκκλησιαστικών συνεδριών μεταξύ όλων των ορθοδόξων χωρών. Ειδικότερα, η περιοχή αυτή κάτω από τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων να γίνει ο τόπος συσκέψεων και το κέντρο λήψης αποφάσεων των ορθοδόξων χωρών σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικό - οικονομικών ζητημάτων. Η περιοχή των Μετεώρων να γίνει το κέντρο της Ορθοδοξίας.  

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του, συμφώνησε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα. Διαβεβαίωσε, ότι λόγω της σπουδαιότητας της δράσης θα είναι συμπαραστάτης και ενεργός υποστηρικτής ακόμη κι αν χρειαστεί να αναληφθούν από κοινού δράσεις στα ορθόδοξα Πατριαρχεία.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής.

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss