ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προτάσεις των Προέδρων του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκου, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Αγγελάκη και Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Καλλέα για τις Φορολογικές και Ασφαλιστικές υποχρεώσεις
16/06/2014

SYSKEPSIΤο συντονισμό της δράσης τους αποφάσισαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 στο Επιμελητήριο Τρικάλων, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης και Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ.  Χρήστος Καλλέας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του κ. Γιαγιάκου  για τον συντονισμό της δράσης των τοπικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας σε φλέγοντα ζητήματα που απειλούν  με αφανισμό πρωτίστως  τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Οι συνθήκες που λειτουργούν σήμερα οι επιχειρήσεις με την δραματική μείωση του τζίρου και την αύξηση όλων των υποχρεώσεων (φορολογία – ασφαλιστικό- προσαυξήσεις – έκτακτες εισφορές) είναι τέτοιες που οδηγούνται με ακρίβεια στο κλείσιμο και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και πολύτιμων πόρων για την οικονομία του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ο συντονισμός της δράσεις των τοπικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας με τις Τριτοβάθμιες Οργανώσεις (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) προκειμένου να διεκδικηθούν  αποφασιστικά:

Για τις φορολογικές Υποχρεώσεις:
• Η ρύθμιση των φορολογικών οφειλών σε 100 τουλάχιστον δόσεις στις οποίες να περιλαμβάνονται και οι υποχρεώσεις που δημιουργούνται στο 2014.
• Ο μηδενισμός των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών που βεβαιώνονται με την κύρια οφειλή για όλα τα έτη.
• Η μείωση των φορολογικών συντελεστών να αρχίσει από το 2014.
• Η  αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής φόρων που οφείλονται σε αδυναμία καταβολής τους. 

Για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις:
• Το άμεσο πάγωμα των οφειλών.
• Η ελεύθερη επιλογή κλίμακας  προκειμένου το ύψος των εισφορών να ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες των επαγγελματιών.
• Η αύξηση των δόσεων της ρύθμισης τουλάχιστο σε 100 προκειμένου  να μπορούν να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στο επιπλέον κόστος πέραν της τρέχουσας εισφοράς.
• Η  αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής εισφορών που οφείλονται σε αδυναμία καταβολής τους. 
• Να δοθεί η  δυνατότητα επιλογής όσων πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση με παρακράτηση των οφειλομένων μέσω μέρους της σύνταξης τους ή με την επιλογή της μειωμένης συνταξιοδότησης για τα έτη που οφείλουν.
• Η ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες (με τις οικογένειές τους).

Ειδικά, ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπογραμμίστηκε ότι σε διαφορετική περίπτωση τα μέλη του Επιμελητήριου Τρικάλων οργανώνονται στο να  ακολουθήσουν  την δικαστική οδό καθότι πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας που συνδέεται με το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss