ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη για την Ε-65
31/10/2012

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2Κύριε Υπουργέ,

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) είναι ένα απαραίτητο  αναπτυξιακό έργο με εμβέλεια στην Θεσσαλία (κυρίως στην Δυτική), στην Ήπειρο, στην Δυτική Μακεδονία και στην Στερεά Ελλάδα.  Ο αναπτυξιακός του χαρακτήρας είναι προφανής:  Σχεδιάστηκε για να βγάλει από την οδική απομόνωση περιοχές της χώρας οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με σύγχρονο οδικό δίκτυο δημιουργώντας οικονομικές συνέργειες. Πρόκειται για περιοχές, όπως η Δυτική Θεσσαλία, με ανεξάντλητες δυνατότητες  ανάπτυξης (κυρίως  της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού) οι οποίες θα μπορούσαν να αναδειχθούν με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που θα προσέδιδε στην περιοχή η ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, στην σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία, η επανέναρξη κατασκευής του έργου  θα λειτουργούσε ανασταλτικά στην εμβάθυνση της ύφεσης και στην ανάσχεση της ανεργίας η οποία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

Η Ε-65 αφορά περιοχές της χώρας οι οποίες και προ κρίσης βάσει των στοιχείων του Α.Ε.Π., εμφάνιζαν σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας.  Μία υστέρηση η οποία επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της ύφεσης και η οποία τείνει να διαρρήξει τον τοπικό οικονομικό ιστό με ολέθριες επιπτώσεις και στην επιχειρηματικότητα.

Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε από την Πολιτεία, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του και δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα, για  να διασυνδεθούν βασικοί οδικοί άξονες (ΠΑΘΕ με ΕΓΝΑΤΙΑ)  και να εξυπηρετηθούν αναπτυξιακοί σκοποί, με την άρση της οδικής απομόνωσης περιοχών της χώρας οι οποίες έχουν την δυνατότητα να εντείνουν την παραγωγική τους δράση με πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα και  για το συνολικό εγχώριο οικονομικό προϊόν.

Κύριε Υπουργέ,
Για τους παραπάνω λόγους ευελπιστούμε  ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, οι εργασίες κατασκευής του θα ξαναρχίσουν άμεσα και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον αρχικό  σχεδιασμό.

Με Τιμή,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss