ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ''ΠΡΑΣΙΝΟ'' ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ
03/03/2011

ΜΕΤΕΩΡΑΔύο σημαντικά ζητήματα προωθεί το Επιμελητήριο, που αφορούν δύο κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης του τόπου, τον τουρισμό με το έργο για την ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων και τον αγροτικό κλάδο με το "πράσινο" θερμοκήπιο.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος, στο ζήτημα με τα Μετέωρα γίνεται αγώνας για την άρση των γραφειοκρατικών κωλυμάτων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις δράσεις της Ψηφιακής Σύγκλισης και στοχεύει στην παγκόσμια προβολή και προώθηση της γεωγραφικής περιοχής των Μετεώρων, της Ιστορίας και του Πολιτισμού τους με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως τρισδιάστατων ψηφιακών απεικονίσεων, γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (Web-GIS), Σφαιρικών Πανοραμάτων 360◦ , Αεροφωτογραφίσεις, Στερεοσκοπικών προβολών, κλπ.

Στο πλαίσιο του έργου, σημειώνει ο κ. Γιαγιάκος, θα αναπτυχθούν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας με θέματα σχετικά με τα Μετέωρα και τις Μονές τους, προκειμένου να προβάλλονται σε Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας. Σκοπός των εφαρμογών θα είναι η παροχή γνώσης στον επισκέπτη με εύχρηστο και φιλικό τρόπο.

"Πράσινο" θερμοκήπιο
Με το "πράσινο θερμοκήπιο", το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, του ΚΕΤΕΑΘ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Γιαγιάκος τονίζει πως, μετά την μεταφορά γνώσης και στην συνέχεια την δημιουργία τεχνογνωσίας στον τόπο μας, αυτή θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, που θα μπορούν να διοχετεύονται στις αγορές, διεκδικώντας με αξιώσεις μερίδιο. Το Επιμελητήριο επιθυμεί να υλοποιήσει το "πράσινο" θερμοκήπιο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη της θερμοκηπιακής καλλιέργειας στον Νομό.

Σκοπός της πρότασης η οποία υποβάλλεται από το Επιμελητήριο των Τρικάλων είναι η κατασκευή ενός πρότυπου, επιδεικτικού, ερευνητικού θερμοκηπίου για πιστοποιημένη συμβατική, ή/και ολοκληρωμένη, ή/και βιολογική παραγωγή και συσκευασία λαχανοκομικών και ανθοκομικών προϊόντων. Το θερμοκήπιο θα διαθέτει σύγχρονα αυτοματοποιημένα συστήματα κλιματισμού, εξοικονόμησης ενέργειας, χρήσης Α.Π.Ε., υδροπονίας, συσκευασίας και συντήρησης προϊόντων.
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss