ΕΡΓΑ   /   ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Οινογνωσία – Παράγοντας Αναβάθμισης του Τουριστικού Προϊόντος
21/01/2015

«Οινογνωσία – Παράγοντας Αναβάθμισης του Τουριστικού Προϊόντος».

Επιχειρηματική Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ιταλία

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, πραγματοποίησε επιχειρηματική εκπαιδευτική αποστολή στην Ιταλία από 27-03-2011 έως 08-04-2011 και συγκεκριμένα στις περιοχές Pescara και Rimini, για εκπαιδευτική κατάρτιση χρονικής διάρκειας 2 εβδομάδων με θέμα «Οινογνωσία – Παράγοντας Αναβάθμισης του Τουριστικού Προϊόντος». Η εκπαιδευτική αποστολή εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα Leonardo Da Vinci δράση κινητικότητα, της Εθνικής Μονάδας Δια Βίου Μάθησης. Στόχοι της δράσης ήταν η υποστήριξη των καταρτιζομένων/συμμετεχόντων σε δραστηριότητες κατάρτισης και επανακατάρτισης για την απόκτηση και αξιοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου παροχής υπηρεσιών που συμμετείχαν είναι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ και εστιατορίων-ταβερνών. 

Οι βασικοί σκοποί του προγράμματος για τους συμμετέχοντες ήταν οι εξής:

  • Να καταρτιστούν πάνω σε βασικές γνώσεις οινογνωσίας (γνώση των ποικιλιών κρασιού και των χαρακτηριστικών τους, αρώματα, κρασί και ιδανική θερμοκρασία κ.α.)
  • Να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το ξηρό, το γλυκό αλλά και το αφρώδες κρασί, τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στα κρασιά του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, τους τρόπους συνδυασμού του κάθε κρασιού στο τραπέζι με διάφορες ομάδες τροφίμων
  • Να μπορούν να κατανοούν τα αποτελέσματα μιας απλής ανάλυσης ενός κρασιού
  • Να καταστούν ικανοί να καταστρώνουν έναν κατάλογο κρασιών για το μενού τους 
  • Να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων
  • Να καταστεί η περιοχή ως ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πλούσιο υπόβαθρο σε γνώσεις και υπηρεσίες

Ως φορέας υποδοχής επιλέχτηκε ο EUROPA LAVORO SERVIZI E FORMAZIONE PANTHEON PARK SRL, που εδρεύει στην πόλη Chieti της Ιταλίας. Ο οργανισμός βρέθηκε μέσω της έρευνας που έκανε η υπεύθυνη ομάδα του σχεδίου στο Διαδίκτυο και της επικοινωνίας που είχε με διάφορους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Η κατάρτιση οργανώθηκε σε 2 ομάδες και οι επισκέψεις υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα με την συμμετοχή όλου του group των συμμετεχόντων

  • Τα θεματικά αντικείμενα του προγράμματος κατάρτισης περιλάμβαναν:
  • Οινογνωσία - Τοπικές ποικιλίες οίνων-Κόκκινο/Λευκό
  • Κατάλληλοι συνδυασμοί φαγητού και κρασιού
  • Παραγωγή κοκτέιλ
  • Οινογνωσία τοπική ποικιλία Pecorino
  • Κατηγορίες/ Ποικιλίες Κρασιού (Λευκό, Ροζέ, κόκκινο, Λικέρ) σε συνδυασμό με φαγητά
  • Περιφερειακές ποικιλίες κρασιού – Αξεσουάρ οίνου
  • Προετοιμασία κοκτείλ για μπαρ

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση οινολογίας Vinitaly 2011. Η διάρκεια ήταν δυο εβδομάδες και η κατάρτιση υλοποιήθηκε σε 10 εργάσιμες ημέρες

 

Dia_Viou_Mathisi_LOGO_F9010.jpgΤο σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss