ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εντυπωσιακή παρουσίαση της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέας Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων, στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA.
22/11/2022

800x320_F3119.jpg

 

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20/11 η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην οποία συμμετείχε με περίπτερο ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.  

 

Σε ένα σύγχρονο και όμορφο χώρο στο συλλογικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της περιοχής μας στη φετινή Philoxenia. H δυναμική συμμετοχή κάλυψε, κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. 

 

Την πρώτη και δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα και από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων, 20 προκαθορισμένες συναντήσεις (B2B) με εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) του εξωτερικού. Οι εμπορικοί επισκέπτες, ενημερώθηκαν αναλυτικά, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυθεντικότητα και την διαφορετικότητα της ταξιδιωτικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας, καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασίας τους με επαγγελματίες του νομού μας. 

 

 IMG-4f0886374a3025bd43e48921ebde679b-V_F918.jpg

 

Σημαντική θέση στην παρουσίαση της περιοχής μας είχε η Τρικαλινή Γαστρονομία METEORISIMO. Τα τρικαλινά τοπικά προϊόντα, καλαίσθητα τοποθετημένα στο περίπτερο, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών. Το απόγευμα του Σαββάτου, σε εκδήλωση  γευσιγνωσίας που πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας, οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν τις γεύσεις του Meteorisimo. Το τρικαλινό λουκάνικο, τα τυροκομικά, οι πίτες, τα τοπικά κρασιά και το τσίπουρο, ο χαλβάς, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν, αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δείγμα της μοναδικής τουριστικής γαστρονομικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη. 

 

 IMG_20221120_143832_190_F1477.jpg

 

Η συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του νομού μας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στη παρουσίαση του προορισμού μας. Τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα από τους Δήμους Μετεώρων και Πύλης με το τραγούδι, το χορό τους, το κέφι και τη ζωντάνια τους, ξεσήκωσαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν.  

 

philoxenia4_F1859.jpg

 

Το περίπτερο, εκτός από πλήθος κοινού, επισκέφτηκαν η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις νέες προκλήσεις του 2023 στον τουριστικό κλάδο και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας. 

 

IMG-6d84387954cd63cc31f46375b64bb5f1-V_F1092.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss