ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας ΚΕΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα
21/05/2021

Fototilediaskepsis(002)_F11399.jpgΤη θέση του Υπουργείου Ενέργειας για στήριξη κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ενέργειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

 

Τα μέλη της Επιτροπής - Πρόεδροι Επιμελητηρίων που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν οι κ.κ. Ιορδάνης Τσώτσος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, Στέφανος Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας, Γιάννης Τρουπής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Βασίλειος Γιαγιάκος πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητήριου Σερρών Κώστας Παπαναγιώτου. 

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό αφορούσαν στις επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά πάρκα και κυρίως των μικρών επενδυτών, την ανάπτυξη του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, την αντικατάσταση προβληματικού εξοπλισμού σε Υ/Σ, τεχνικά ζητήματα σχέσεων παραγωγών και ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και θέματα συμβάσεων. 

 

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναβάθμιση του δικτύου, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τις νέες επενδύσεις. Τόνισε την προτεραιότητα του Υπουργείου για τους μικρούς παραγωγούς και το net metering. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στους εκατοντάδες μικροεπενδυτές, παρέχοντας σε αυτούς όρους σύνδεσης με τον όρο να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους όταν θα αποκατασταθούν τα προβλήματα των δικτύων και του εξοπλισμού, για τα οποία υπάρχει ήδη σχεδιασμός για άμεση επίλυσή τους.

 

Στην τηλεδιάσκεψη διαπιστώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων και υποστήριξης κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας.

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss