ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή προς τους Υπουργούς απέστειλε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τα αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Τρικάλων
07/05/2020

Τρίκαλα, 07/05/2020
Αρ. Πρωτ. 744

Προς:
- Υπουργό Οικονομικών
Κο. Σταϊκούρα Χρήστο
- Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Κο. Γεωργιάδη Άδωνι
- Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κα. Κεραμέως Νίκη

Kοιν.:
- Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε.
Κο. Μίχαλο Κωνσταντίνο

 


Κύριοι Υπουργοί,
Επισυνάπτουμε επιστολή με τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Τρικάλων, η ικανοποίηση των οποίων κρίνεται επιβεβλημένη. 


Με εκτίμηση,
Βασίλης Γιαγιάκος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

 

---- Ακολουθεί η επιστολή του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Τρικάλων

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αντιπροσωπεύουμε τον κλάδο των μισθωτών σχολικών κυλικείων, ένα επάγγελμα το οποίο με κρατική εντολή έκλεισε πρώτο απ’ όλα, στις 10 Μαρτίου και είναι άγνωστο πότε πραγματικά θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στην εργασία μας.

 

Οι ημέρες λειτουργίας για φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι τις 10 Μαρτίου ήταν μόλις 70 από τις 180 ημέρες που θα έπρεπε να δουλέψουμε, τη στιγμή που όλες οι υποχρεώσεις μας (ασφαλιστικές, φορολογικές, ενοίκια, λογαριασμοί, κλπ.) τρέχουν χωρίς κανένα έσοδο. Γεγονός είναι ότι ένας κλάδος επαγγελματιών (περίπου 10.000 κυλικεία με 2.000 τουλάχιστον εργαζόμενους και συμπεριλαμβάνοντας και τα μέλη των οικογενειών τους που εργάζονται ανέρχεται σε 50.000 ανθρώπους πανελλαδικά) βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, σε οικονομικό αδιέξοδο χωρίς εισόδημα και χωρίς τρόπο να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει. Ο κλάδος μας λόγω του ανύπαρκτου κύκλου εργασιών αιμορραγεί και πεθαίνει.

 

Ζητούμε τη στήριξη σας και την προώθηση των αιτημάτων μας που σας παραθέτουμε ευθύς αμέσως στην Κυβέρνηση, προκειμένου να μεριμνήσει άμεσα για τον κλάδο μας.

 

1. Με το άνοιγμα των σχολείων, να ανοίξουν ταυτόχρονα και τα κυλικεία.
Οι επαγγελματίες του κλάδου κρατάμε το επίπεδο της ποιότητας υψηλό, με συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων μας και τήρηση όλων των αυστηρών κανόνων ασφαλείας και διαχείρισης τροφίμων, καθώς και της πιστοποίησης για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, σύμφωνα με όλες τις κείμενες νομοθεσίες που διέπουν το επάγγελμα μας. Συνεπώς, βρίσκουμε αδικαιολόγητη την απόφαση της κυβέρνησης να μην επαναλειτουργήσουμε.

 

2. Η απαλλαγή των εκμεταλλευτών σχολικών κυλικείων από την υποχρέωση καταβολής του 40% του μισθώματος για το τρέχον σχολικό έτος και ο συμψηφισμός του κάθε τυχόν υπερβάλλοντος καταβληθέντος μισθώματος με τα μισθώματα του επόμενου σχολικού έτους.

 

3. Δεδομένης της μη λειτουργίας των σχολικών κυλικείων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αναστολή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 8 μηνών κάθε υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από μισθώματα προηγούμενων ετών.

 

4. Η δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής αποπληρωμής από 15-11-2020 και έπειτα κάθε οφειλόμενου μισθώματος από εκμετάλλευση σχολικού κυλικείου.

 

5. Η δυνατότητα λύσης της σύμβασης μίσθωσης εκ μέρους των εκμεταλλευτών σχολικών κυλικείων, χωρίς την κατάπτωση της προβλεπόμενης από το νόμο εγγύησης υπέρ των οικείων σχολικών επιτροπών.

 

6. Η αναστολή κάθε διαδικασίας διαγωνισμού για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου με την εξαίρεση των περιπτώσεων λύσης της σύμβασης εκ μέρους του εκμεταλλευτή.

 

7. Η αυτοδίκαια παράταση για ένα έτος όλων των ισχυουσών συμβάσεων μίσθωσης σχολικού κυλικείου, εφόσον το επιθυμεί ο επαγγελματίας.

 

8. Επιχορήγηση και ένταξη σε μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών του κλάδου μας έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για το βιοπορισμό των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

 

9. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους συναδέλφους.

 

10. Κατάργηση της προκαταβολής του φόρου για το τρέχον έτος.

 

11. Ένταξη του κλάδου σε χρηματοδοτικά εργαλεία με εγγύηση του δημοσίου και χαμηλό επιτόκιο.

 

12. Δυνατότητα συμμετοχής των επαγγελματιών σχολικών κυλικείων σε προγράμματα ΕΣΠΑ με κριτήρια επιλεξιμότητας που δύναται να πληροί ο κλάδος.

 

Ζητούμε την ουσιαστική στήριξή σας. 

Η πρόεδρος
Ευαγγελία Νταϊλιάνη

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss