ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το θέμα της ρύθμισης χρεών σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων
14/10/2019

Το θέμα της ρύθμισης χρεών σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Την Κυριακή παρευρέθηκε στα Τρίκαλα ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Ο κ Κουρμούσης ανέλυσε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τις δυνατότητες ρυθμίσεων οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της κύριας κατοικίας και απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων.

photo1_F8953.jpg

Στην ημερίδα εκτός από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Τσόλα Δημήτρη, τον Οικονομικό Επόπτη Γιώτη Στέφανο και τον Παπαευθυμίου Κωνσταντίνο Μέλος Δ.Σ.,  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Παπαστεργίου Δημήτρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπρουζούκη Νικολέτα, οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας και Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Καλέας Χρ. και Μπλουγούρας Χρ., ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Γκαραγκούνης Χρ. καθώς και αρκετοί επαγγελματίες. 

photo2_F8989.jpg

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν για ακόμη μια φορά την ανάγκη θέσπισης μέτρων από την πολιτεία για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους οι οποίες και δημιουργήθηκαν λόγω αδυναμίας και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των υπερβολικών φορολογικών βαρών που αυτοί επωμίστηκαν.

Ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα, θα υπάρχει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών με διπλασιασμό των δόσεων. Έτσι οι 12 δόσεις θα γίνουν 24 για όλους τους τυπικούς φόρους όπως εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και οι 24 δόσεις θα γίνουν 48 για όλους τους έκτακτους φόρους όπως είναι η μεταβίβαση ακινήτων, κληρονομιάς, κλπ. Αναφέρθηκε επίσης, στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει ενεργοποιηθεί από το καλοκαίρι και δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των στεγαστικών αλλά και επιχειρηματικών δανείων με θετικό αντίκτυπο στην προστασία της κύριας κατοικίας.

Ο κ. Κουρμούσης παρότρυνε τους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν τις ρυθμίσεις προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να βρεθούν έτοιμοι το 2020 όπου η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

photo3_F9021.jpg

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προστασία Κύριας Κατοικίας - Ρυθμίσεις οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ - Κόκκινα Δάνεια - Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Νομικών και Φυσικών Προσώπων» (10/10/2019)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss