ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας βοηθώντας τις τρικαλινές επιχειρήσεις να βγουν στις ξένες αγορές
Η χρηματοδότηση που φθάνει ως το 55% καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών
06/09/2013

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Ένα σημαντικό «εργαλείο» έχουν πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσουν κατάλληλα όσες τρικαλινές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα των εξαγωγών ή όσες θέλουν να προωθήσουν τα παραγόμενα προϊόντα τους σε αγορές εκτός των ελληνικών συνόρων, αλλά μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν διάφορες δυσκολίες με κυριότερη φυσικά εκείνη του οικονομικού κόστους.

To χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων (ΙΙ)», που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Τρικάλων έρχεται να «λύσει τα χέρια» επιχειρηματιών του νομού που θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να ανοιχθούν στις αγορές του εξωτερικού αλλά στερούνταν καθοδήγησης και χρημάτων, ή εκείνων που εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό αλλά η παρατεταμένη ύφεση τους έχει στερήσει την όποια οικονομική δυνατότητα είχαν σε επίπεδο ιδίων κεφαλαίων.
Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο αποσκοπώντας στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας κυρίως μικρών και μεσαίων, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, σαν βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβάλλει μια επιχείρηση πρόταση είτε μεμονωμένα είτε ως συμμέτοχος /  εταίρος σε ομαδικό σχήμα επιχειρήσεις είναι να έχει ιδρυθεί ως την 1η Αυγούστου του 2012, δηλαδή πριν από ένα χρόνο.

Επιδότηση που φθάνει ως και το 55%
Τις όποιες ευκαιρίες παρέχει το πρόγραμμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιχειρήσεις Μεταποιητικές, κατασκευαστικές που επιδοτούνται με ποσοστό 45%, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους κωδικούς του τομέα του Χονδρικού Εμπορίου με ποσοστό 35%, αυτόνομες Υφιστάμενες Μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, κατασκευών και υπηρεσιών με επιχορήγηση 30%, ενώ το ποσοστό μπορεί να φθάσει για κάποιες περιπτώσεις και το 55% για ομάδες νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως ανέφεραν στην χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος στελέχη της Εταιρίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού προγράμματος, στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού από 20.000 έως 200.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια. Μάλιστα η χρηματοδότηση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών όπως: Μηχανολογικός Εξοπλισμός, Ενέργειες πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών, Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας, Ενέργειες (πλην μελετών) προβολής σε αγορές – στόχους, κτλ.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος χαρακτήρισε σημαντική ευκαιρία που δίνει το πρόγραμμα σε τρικαλινούς επιχειρηματίες που ήδη κάνουν τις εξαγωγές τους ή σε όσους θέλουν να ανοιχθούν στις μεγάλες αγορές. «Και υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο, ότι το εν λόγω πρόγραμμα καλύπτει στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και όλες τις ενέργειες – και το οικονομικό κόστος – που θα θελήσουν να κάνουν για να συμμετάσχουν σε διεθνείς αγορές για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους».

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» (05/08/2013)
Ενημερωτική εκδήλωση για το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 (29/08/2013)
Ενημερωτική εκδήλωση για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΙΙ)» (05/09/2013)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss