ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημερωτική εκδήλωση για το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013
29/08/2013

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2Το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, 2007 - 2013» Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για τη Θεσσαλία και o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους σε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΙΙ)», το οποίο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1). Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από την υπεύθυνη του προγράμματος στην ΑΕΔΕΠ κ. Ιωάννα Δημακοπούλου.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και από το Ελληνικό Δημόσιο και αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας κυρίως μικρών και μεσαίων, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, σαν βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν μια πρόταση είτε μεμονωμένα, είτε ως συμμέτοχος /  εταίρος σε ομαδικό σχήμα:
Α) Μεμονωμένες Υφιστάμενες και Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις Μεταποιητικές, Κατασκευαστικές ή Υπηρεσιών με επιλέξιμο ΚΑΔ, οι οποίες έχουν ιδρυθεί το αργότερο πριν την 01/08/2012. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν επίσης και υφιστάμενες επιχειρήσεις που απέκτησαν επιλέξιμο ΚΑΔ πριν την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης (ποσοστό επιχορήγησης 45%).

Β1) Αυτόνομες Υφιστάμενες και Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους κωδικούς του τομέα του Χονδρικού Εμπορίου, οι οποίες έχουν ιδρυθεί το αργότερο πριν την 01/08/2012 (ποσοστό επιχορήγησης 35%).

Β2) Επιχειρήσεις της παραπάνω κατηγορίας (Β1) που υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος, με τουλάχιστον δύο επιλέξιμες επιχειρήσεις της περίπτωσης (Α) ανωτέρω (ποσοστό επιχορήγησης 55% για κάθε επιχείρηση της συνεργασίας).

Γ1) Αυτόνομες Υφιστάμενες Μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, κατασκευών και υπηρεσιών, έχουν ιδρυθεί το αργότερο πριν την 01/08/2012 (ποσοστό επιχορήγησης 30%).

Γ2) Επιχειρήσεις της παραπάνω κατηγορίας (Γ1) υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος, με τουλάχιστον δύο (2) πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιλέξιμες επιχειρήσεις της  περίπτωσης (Α) ανωτέρω (45% επιχορήγηση για τις Μεγάλες, 55% για τις ΜΜΕ).

Δ) Ομάδες (τουλάχιστον τριών) υφιστάμενων ή / και Νέων Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πληρούν τις συνθήκες επιλεξιμότητας της περίπτωση (Α) ανωτέρω, και υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος (ποσοστό επιχορήγησης 55% για κάθε επιχείρηση της συνεργασίας).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ως ακολούθως:
- από  €20.000,00 έως €200.000,00 για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που ΔΕΝ εμπίπτουν στους κωδικούς οικονομικής δραστηριότητας 62, 63 και 70 -  70.22, 73 - 73.11.11, 74 – 74.10.1, 74.10.2, 91 (ΚΑΔ – NACE 2008).
- από  €20.000,00 έως €100.000,00 για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που εμπίπτουν στους κωδικούς οικονομικής δραστηριότητας 62, 63 και 70 -  70.22, 73 - 73.11.11, 74 – 74.10.1, 74.10.2, 91 (ΚΑΔ – NACE 2008).

Η χρηματοδότηση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών όπως: Μηχανολογικός Εξοπλισμός, Ενέργειες πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών, Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας, Ενέργειες (πλην μελετών) προβολής σε αγορές – στόχους, Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Ενέργειες (πλην μελετών) προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων (για νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις μόνο), Λοιπές δαπάνες (για νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις μόνο).

Πληρ.: Σδρένια Σοφία - Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος (τηλ. 2431028189, e-mail: sdrenia@trikalabiz.gr).

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» (05/08/2013)
Ενημερωτική εκδήλωση για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΙΙ)» (05/09/2013)
Παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας βοηθώντας τις τρικαλινές επιχειρήσεις να βγουν στις ξένες αγορές (06/09/2013)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss