ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα 311, 312, 313 του Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»
25/04/2013

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΕΝΑΚΑΠΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα:

- 311 «ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ»
- 312 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»,
- 313 «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»

του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και αντί της 24ης Απριλίου 2013 ορίζει νέα καταληκτική ημερομηνία την 24η Μαΐου 2013 ημέρα Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι για την 2η Προκήρυξη για την υλοποίηση Ιδιωτικών Επενδύσεων στο πλαίσιο των Μέτρων 311, 312 και 313 του Άξονα 3 (επενδύσεις σε περιοχές ΟΠΑΑΧ) για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο αντίστοιχος διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 7.200.000€ Δημόσιας Δαπάνης (εθνική και κοινοτική συμμετοχή).

Στόχος των ανωτέρω τριών Μέτρων του Άξονα 3. είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας. Τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στις περιοχές παρέμβασης του Άξονα 3. (ΟΠΑΑΧ) του ΠΑΑ. Το ποσοστό ενίσχυσης για την περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχεται στο 50% του επιλέξιμου εγκεκριμένου προϋπολογισμού του κάθε επενδυτικού σχεδίου. Ειδικότερα η 2η Προκήρυξη των ΟΠΑΑΧ περιλαμβάνει τα ακόλουθα Μέτρα:

- Μέτρο 311 : «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες»
Αφορά μόνο σε επαγγελματίες γεωργούς, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Αγροτών και Νέους Γεωργούς  (Ν.3874 ΦΕΚ 151/Α/6.9.2010), οι επενδυτικές δαπάνες ενδεικτικά αφορούν, στην ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς τουρισμού, βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε επιλεγμένους κλάδους, καθώς και στη βελτίωση της υποδομής των επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους.

- Μέτρο 312: «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων»
Δικαιούχοι είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Ενδεικτικά ενισχύονται ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, και επιχειρήσεων ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους όπως παρουσιάζονται στον σχετικό Πίνακα Καλυπτομένων Τομέων, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης, και τέλος δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας.

- Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων»
Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Επενδυτικές δαπάνες για την ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα της τουριστικής υποδομής (ξενοδοχειακά καταλύματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία & καφε, ψησταριές, γραφεία τουρισμού, επιχειρήσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κλπ).

Μετά την ανακοίνωση της παράτασης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια ηλεκτρονικά μέχρι την 24/5/2013. Κατόπιν θα καταθέτουν τον φυσικό φάκελο (πρωτότυπο και αντίγραφο) στο ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής.

Για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ: Ιωαννίνων 84, 42200 Καλαμπάκα καθώς και στα τηλέφωνα: 24320-75250/25370 ή στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.kenakap.gr καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.agrotikianaptixi.gr, όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα αρχεία της 2ης προκήρυξης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΜΕΤΡΟ 311 - Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες (Πρόσκληση 2η) (28/02/2013)
Μέτρο 312: Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων (Πρόσκληση 2η) (28/02/2013)
Μέτρο 313: Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων (Πρόσκληση 2η) (28/02/2013)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss