ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κοινή δράση Επιμελητηρίου Τρικάλων με Περιφέρεια Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο για την αλλαγή του καλλιεργητικού μοντέλου
23/03/2022

Επικαιροποιήθηκε η μελέτη για τις δενδρώδεις καλλιέργειες και θα αποτελέσει καλή πρακτική για την ανάπτυξη κι άλλων καλλιεργειών στην περιοχή

– Σειρά επαφών του Βασίλη Γιαγιάκου με τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου και η κοινή δράση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους και ενεργοποιούνται στην κατεύθυνση αλλαγής του  καλλιεργητικού μοντέλου της περιοχής.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος είχε σειρά επαφών με τους καθηγητές της Σχολής Γεωπονικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκο Δαναλάτο,  Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Περιβάλλοντος Νίκο Τσιρόπουλο,  Καθηγητή Δενδροκομίας Γιώργο Νάνο, Ομότιμο Καθηγητή Θεοφάνη Γέμτο και Επίκουρο Καθηγητή Κυριάκο Γιαννούλη) στους οποίους κατέθεσε την τεκμηριωμένη πρόταση του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη των δενδρωδών καλλιεργειών η οποία επικαιροποιήθηκε και θα αποτελέσει καλή πρακτική για την ανάπτυξη και άλλων καλλιεργειών, όπως η λαχανοκομία, τα αρωματικά φυτά κ.α.

 

 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Γιαγιάκος μαζί με τους Καθηγητές θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος στηρίζει την πρωτοβουλία, για τον από κοινού καθορισμό του οδικού χάρτη υλοποίησης της δράσης, όπως και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

 

 

Γενικότερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η προώθηση της αναδιάρθρωσης της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή, μέσω της παραγωγής και διάθεσης ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που δίνουν ικανοποιητικό και ελκυστικό εισόδημα στον παραγωγό μέσω της αγοράς και δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης.

 

Ειδικότερος στόχος είναι η συμβολή της ανταγωνιστικής και βιώσιμης παραγωγής με σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας και εμπορίας, στην αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

 

Πρώτο βήμα στην προσπάθεια είναι η δημιουργία Ομάδας Παραγωγών Τρικάλων με συνολική έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων και η ένταξη της στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, με το προτεινόμενο πιλοτικό πρόγραμμα.

 

 

Πρόκειται για πρότυπη καλλιεργητική έκταση, εντός της οποίας θα δραστηριοποιείται καθετοποιημένη δομή (παραγωγή, διαλογή, τυποποίηση/συσκευασία, συντήρηση και προώθηση) όπου με τη συνεργασία των πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων θα διεξάγεται συνεχής έρευνα για την ανάπτυξη των δενδροκαλλιεργειών και θα γίνεται εκπαίδευση καλλιεργητών.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss