ΤΡΙΚΑΛΑ (ΠΥΛΗΣ - ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ) - Email: adivan[at]otenet[dot]gr -  Τηλέφωνο: 24310 84142      
Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων I 29-03-2024
Η Εταιρεία I Τα Νέα Μας I Συνταγές I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επικοινωνία
ΔΙΒΑΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.
. . . . . . . . . . . .
 
Η Εταιρεία
Ιστορία

Η οικογένεια Διβάνη συνεχίζει την παράδοση που κληρονόμησε πάππου προς πάππου,
από το 1926, στην παρασκευή του τυριού με τη χαρακτηριστική πλούσια γεύση. Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, διαλεχτό πρόβειο, κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα απότην περιοχή της ορεινής Θεσσαλίας αναμειγνύονται, ώστε να απελευθερώσουν όλη τη νοστιμιά τους.

Εξειδίκευση-Προϊόν


Η εταιρία επέλεξε την εξειδίκευση σε ένα προϊόν για τη δημιουργία ενός τυριού ανώτερης ποιότητας,  αποτέλεσμα της πολύχρονης πείρας και της συνεχούς βελτίωσης. Σήμερα, χάρη στην σταθερή ποιότητά της, έχει καταφέρει να χτίσει μια άριστη φήμη στην αγορά.

Το τυρί «Διβάνης» πωλείται στην Ελλάδα τόσο στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ όσο και σε επιλεγμένα ντελικατέσεν και μέρος της παραγωγής εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Παραδοσιακή ωρίμανση


Στόχος της εταιρίας μας είναι η παρασκευή ημίσκληρου τυριού χρησιμοποιώντας νέες  τεχνολογίες, αλλά σεβόμενοι τις
παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Το τυρί «Διβάνης» ωριμάζει με φυσικές διαδικασίες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως τον παλιό καιρό, έτσι ώστε να αποκτήσει την μοναδική πλούσια και γεμάτη γεύση του.
 
Τα Νέα Μας
Η οικογένεια Διβάνη κάθε χρόνο συμμετέχει σε διάφορες επιχειρηματικές αποστολές, είτε ως μέλος του Εμπορικού Επιμηλητηρίου Τρικάλων, είτε ανεξάρτητα.

Χαρακτηριστικά, τα δύο τελευταία έτη συμμετείχε στις εξής διοργανώσεις:
  • Διεθνής έκθεση τροφίμων IFE 2007, στο Λονδίνο.
    Πρόκειται για μία από τις
    σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.
  • Διεθνής έκθεση τροφίμων ANUGA 2007, στην Κολωνία.
    Η μεγαλύτερη παγκόσμια
    έκθεση τροφίμων.
  • Πρώτο φεστιβάλ τυριού και γαλακτοκομικών προϊόντων, στην Αθήνα (Σεπτέμβριος 2007).
  • Επιχειρηματική αποστολή στο RUNGIS, στο Παρίσι. Πρίκειται για τη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων στην ευρώπη με τα μεγαλύτερα νούμερα καθημερινής εμπορικής δραστηριότητας. (Ιούνιο 2008).
  • Συμμετοχή στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Τεχνολογίας IF.D.T.EX στην Αθήνα (2009)
 
Συνταγές
Το τυρί Διβάνη είναι εξαιρετικό σε τοστ λιωμένο, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και τις παρακάτω συνταγές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ

Κασερόπιτα:
 
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας, λίγο άσπρο πιπέρι, 8 αυγά, βούτυρο φυτίνη,
600 γρ. κασέρι Διβάνη, 250 γρ. μυζήθρα Διβάνη.

Χτυπάμε τα 3 αυγά. Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, τρίβουμε τα τυριάκαι τα ρίχνουμε πάνω από το φύλλο, προσθέτουμε 5 αυγά χτυπημένα με το πιπέρι και σκεπάζουμε με 3-4 βουτυρωμένα και αυγωμένα φύλλα. Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα στους 200 βαθμούς.
 
Πεϊνερλί:
 
ζύμη για πίτσα, 250 γρ. κασέρι Διβάνη, 2-3 κουταλιές γάλα, 6 αυγά (προαιρετικά), 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες, βούτυρο Διβάνη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  200° C και πασπαλίζουμε ένα ταψί με άνθος αραβοσίτου.

Τρίβουμε το κασέρι και το ανακατεύουμε με το γάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα βαρκούλας και προσθέτουμε το ένα έκτο της γέμισης. Προσθέτουμε μια φέτα ντομάτας και σπάζουμε ένα αυγό στο κέντρο.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
  • Μια καλή ιδέα είναι να τα καταψύξουμε και να τα βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο όποτε επιθυμούμε.
Σουφλέ τυριών:

1/2 λίτρο γάλα, 8 κουταλιές αλεύρι, 4 αυγά, 250 gr τριμμένο κασέρι
Διβάνη, 50 γρ. τριμμένο reggato, 4 κουταλιές βούτυρο, αλάτι, μοσχοκάρυδο (στη μύτη του κουταλιού).

Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη μπεσαμέλ. Για τη μπεσαμέλ θα πρέπει να ανακατέψετε το αλεύρι το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σ'ένα ρευστό χυλό. Στη συνέχεια θα προσθέσετε σιγά σιγά τα τριμμένα τυριά, λίγο αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο, όπως κάνετε συνήθως στη μπεσαμέλ που φτιάχνετε για το παστίτσιο και τον μουσακά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να ανασάνει και να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε μόνο τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε για να διαλυθούν καλά. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 περίπου λεπτά στους 180ο C. Προσέχετε το σκεύος να έχει τέτοιομέγεθος ώστε το μίγμα να φτάνει το πολύ μέχρι τη μέση του και να έχει το περιθώριο για να φουσκώσει. Θα το δείτε μετά από λίγο να αρχίσει να φουσκώνει, να ροδίζει και να μετατρέπεται σε ένα λαχταριστό σύννεφο. Τότε θα είναι έτοιμο, οπότε το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως, πριν προλάβει να αρχίσει να χάνει τον όγκο του.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Δοκιμάστε το βούτυρο Διβάνη στις παρακάτω συνταγές για...

Κουραμπιέδες:

2 φλυτζάνια βούτυρο Διβάνη καλά χτυπημένο, 6 κούπες αλεύρι μαλακό,

3 κουταλιές κονιάκ, 1 ολόκληρο αυγό και ένας κρόκος, 1 φλυτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Ψήνουμε στους 180° και σβήνουμε με ανθόνερο. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μπακλαβάς:

1/2 κιλό φύλο, 1 κούπα βούτυρο Διβάνη, 1/2 κιλό χοντροκομμένη ψίχα

καρύδι, λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε σιγανό φούρνο για μιάμιση με δύο ώρες.

 
Ειδικά Χαρακτηριστικά
ΓΕΝΙΚΑ
Κατηγορία:  Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Προϊόντα/Υπηρεσίες
ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΜΥΖΗΘΡΑ
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΒΟΥΤΗΡΟ
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
Επικοινωνία
Επωνυμία: ΔΙΒΑΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΔΙΒΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Διεύθυνση: ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ 0
Τ.Κ.: 42 100
Πόλη: ΤΡΙΚΑΛΑ (ΠΥΛΗΣ - ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ)
Νομός: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Τηλέφωνο: 24310 84142
Fax: 24310 84183
E-mail: adivan[at]otenet[dot]gr
URL: http://divanischeese.com/

Eπικοινωνήστε με τον οργανισμό
Στοιχεια Ενδιαφερομένου:  *
Email:  *
Θέμα:  *
Κείμενο:  *
  *: Υποχρεωτική συμπλήρωση