ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ
Το κελάρι είναι ένας υπόγειος χώρος όπου οι συνθήκες συντήρησης του κρασιού είναι ιδανικές. Εδώ οινοποιούμε με παραδοσιακό τρόπο την κάθε ποικιλία, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τα γευστικά της χαρακτηριστικά αναλλοίωτα. Στο κελάρι το κρασί ανατρέφεται, ωριμάζει και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια των 225 lt, τα οποία προέρχονται από το δάσος Allier της Γαλλίας, είναι πελεκητά, καπνισμένα και χρησιμοποιούνται για τρεις έως πέντε περιόδους ανάλογα με τον τύπο του κρασιού. ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ Τα ιδιόκτητα αμπέλια μας βρίσκονται στην περιοχή της Πύλης. Οι καλές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με της χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις μας δίνουν την δυνατότητα να παράγουμε οίνους εξαιρετικής ποιότητας. Το 1985 κάναμε τις πρώτες φυτεύσεις αμπελώνων. Στα χαλκερά εδάφη της Πύλης αναδείχθηκαν υπέροχα οι φημισμένες ποικιλίες του ευρωπαϊκού αμπελώνα Cabernet Sauvignon- Merlot και Syrah. Επίσης άρχισε μια επίμονη όσο και χρονοβόρα διαδικασία αναβίωσης κάποιων ντόπιων ξεχασμένων ποικιλιών. Έτσι σήμερα πολλές από αυτές όπως το Μπαντίκι, το Σεντζό, το Γκρανουάρ κ.α. καλλιεργούνται στα αμπέλια μας και δίνουν στα κρασιά μας, την πατροπαράδοτη γεύση του παλιού καλού κρασιού. Όσον αφορά την κατηγορία του κρασιού, διαθέτουμε και μονοποικιλιακούς οίνους, όπως Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και Αγιωργίτικo. Είναι όλα παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια για 12-16 μήνες. Σημαντική ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας, αποτελεί ο τρόπος διάθεσής τους. Το μεγαλύτερο μέρος της γίνεται σε προσωπική βάση γιατί πιστεύουμε πως η γνωριμία και επικοινωνία του πελάτη με τον παραγωγό εγγυώνται τον έλεγχο και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας.
|