ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σύσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων με το Σωματείο Επιπλοποιών – Στόχος η ανάκαμψη του κλάδου
10/07/2018

Με το Σωματείο Επιπλοποιών συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος κ. Βασίλης Γιαγιάκος και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με σκοπό τη συνεργασία για την από κοινού αναζήτηση λύσεων στο πρόβλημα της ανεπαρκούς ζήτησης των παραγόμενων προϊόντων τους.

Σε μια περίοδο δυσμενούς οικονομικού κλίματος, η οποία έπληξε δραματικά τον κλάδο της οικοδομής και κατά συνέπεια όλες τις αλληλένδετες με αυτόν επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος, επικεντρώθηκε στην επιτακτική ανάγκη υπέρβασης των σημερινών προβλημάτων και στην αναζήτηση τρόπων συνεργασίας και προσβάσεων σε αγορές του εξωτερικού και της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιπλοποιών και απόκτησης επιχειρησιακής κουλτούρας με εξωστρεφή προσανατολισμό, μέσω δημιουργίας οργανωμένων συνεργατικών σχημάτων (clusters) με τη συμμετοχή κι άλλων φορέων όπως πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επαγγελματικών ενώσεων, αξιοποιώντας τις υποστηρικτικές και συμβουλευτικές δομές για θέματα τεχνογνωσίας, επιχειρησιακής οργάνωσης, πιστοποιήσεων, προβολής και προώθησης, τυποποίησης και εξαγωγικών διαδικασιών.

photo_F24240.jpg

Κατά τη διάρκεια αυτής της ουσιαστικής και ωφέλιμης συζήτησης τέθηκαν στο τραπέζι κι άλλα ζητήματα ύψιστης σημασίας, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιπλοποιούς, αξιοποιώντας το συγκριτικό τους πλεονέκτημα που είναι οι ειδικές κατασκευές με διαφοροποιημένα και σαφώς πιο αναβαθμισμένα προϊόντα έναντι του φασόν. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τρόποι για πρόσβαση και σύναψη συνεργασιών με ειδικά γραφεία που αναλαμβάνουν τη διαμόρφωση και εξοπλισμό επαγγελματικών χώρων, έργων και διαδικασιών εξαγωγής. Επίσης, η δυνατότητα αξιοποίησης της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τους εμπορικούς ακολούθους σε αγορές – στόχους για αναζήτηση κατασκευαστών που αναζητούν συνεργασία και εισαγωγέων επίπλων και η συμμετοχή σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις ως δυνατό εργαλείο προβολής και προσέλκυσης πελατών.

Ο κ. Γιαγιάκος διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες επιπλοποιούς ότι θα ακολουθήσει σύσκεψη με τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου που συμμετείχαν στη συζήτηση αυτή, προκειμένου να αξιολογηθούν όλες οι ανωτέρω προτάσεις και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Επίσης, ότι θα υπάρχει συστηματική επικοινωνία με τους επιπλοποιούς ώστε να εργαστούν από κοινού προς τις κατευθύνσεις αυτές για την τόνωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss