ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τρίκαλα: Η διασύνδεση της ομογενειακής επιχειρηματικότητας στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε. (Άρθρο στη Ναυτεμπορική)
16/11/2016

genikis-suneleusis-ton-epimelitirion-ellados_F23138.jpg

Ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων και διασύνδεση της ομογενειακής επιχειρηματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το τριήμερο 11, 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 στα Τρίκαλα.

Πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα της επιχειρηματικότητας που αναδείχθηκαν τόσο από τον κ. Μίχαλο όσο και από τις τοποθετήσεις προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας, στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση, χαιρετήθηκε η πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου για τη διασύνδεση της ομογενειακής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαγιάκος με συνοπτικό αλλά εμπεριστατωμένο τρόπο παρουσίασε την πρόταση για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τη Δικτύωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια οραματική πρόταση που ξεκίνησε ως μια βασική ιδέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων και υλοποιήθηκε με συνεργάτη και συvδημιουργό  την εταιρεία Knowledge Broadband Services A.E.

Σκοπός της πρότασης είναι η δικτύωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο. Μια δικτύωση που θα δημιουργήσει μια Ελληνική Επιχειρηματική Ενδοχώρα και θα φέρει σε επαφή τις Ομογενειακές Επιχειρήσεις με την Ελλαδική Επιχειρηματικότητα. Αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, στοχεύει να ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας και να δημιουργήσει ένα εύχρηστο και δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης διεπιχειρηματικών συνεργασιών. Στους στόχους της πρότασης είναι η δημιουργία ενός επιχειρηματικού κοινωνικού δικτύου (social net) για την παγκόσμια ελληνική επιχειρηματικότητα που θα προβάλλει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις και θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο άσκησης Οικονομικής Διπλωματίας για την Πολιτεία.

Ο κ. Γιαγιάκος ενημέρωσε τα μέλη της Γ.Σ. ότι η πρότασή του δεν παραμένει στο επίπεδο της ιδέας, αλλά έχει προχωρήσει στην υλοποίηση πιλοτικής δράσης, η οποία έτυχε πολύ μεγάλης ανταπόκρισης και είχε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε ενδεικτικές οθόνες και αποτελέσματα από την υφιστάμενη πιλοτική υλοποίηση και επίσης παρουσίασε video με ένθερμη υποστήριξη της ιδέας από τους επιφανείς ομογενείς μας κ. Βάσο Παπαγαπητό από την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ  και κ. Πολ  Άφκο από το Περθ της Αυστραλίας.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος, ανέφερε ότι «δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Ήδη υλοποιήθηκε πιλοτικό έργο για να διερευνηθεί η εφικτότητά του με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Στο πιλοτικό  έργο υλοποιήθηκε μέχρι τώρα:

Το Μητρώο Ομογενειακών Επιχειρήσεων και η βάση δεδομένων αποτύπωσης σε Ψηφιακό χάρτη. Υπήρξε αρχική επικοινωνία της ιδέας με ομογενειακούς φορείς και πραγματοποιήθηκε η  καταχώρηση  πιλοτικών επιχειρήσεων.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Υπήρξε θερμή υποδοχή της ιδέας από ομογενειακούς φορείς, πρεσβείες, κλπ.

Είχαμε μια πρώτη επικοινωνία με περίπου 4.000 ομογενειακές επιχειρήσεις και έγινε καταχώρηση περίπου 3.000 ομογενειακών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.».

genikis-suneleusis-ton-epimelitirion-ellados(1)_F23180.jpg

Ο κ. Γιαγιάκος αναγνωρίζοντας ότι η πρόταση για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τη Δικτύωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο, αποτελεί Εθνική προσπάθεια και μπορεί να έχει τεράστια άμεση και έμμεση επίπτωση στην οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη, κάλεσε όλα τα Επιμελητήρια και την Κ.Ε.Ε.Ε. να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Στο πλαίσιο αυτό εισηγήθηκε στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε. να ανατεθεί στον ίδιο και με τη συνεργασία της Κ.Ε.Ε.Ε. και της Πολιτείας, η εκπόνηση και κατάθεση εντός τριμήνου, ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τη Δικτύωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο, πρόταση που βρήκε γόνιμο έδαφος μεταξύ των μελών της επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας. 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss