ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παράταση έως 31-12-2019 η καταχώρηση των Διακριτικών Τίτλων των ενοικιαζομένων δωματίων.
23/08/2019

Παράταση έως την 31-12-2019 δόθηκε για την καταχώρηση των Διακριτικών Τίτλων των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων.

Έτσι κάθε επιχείρηση Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων υποχρεούται να δηλώσει τον διακριτικό τίτλο της στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ, κατά περίπτωση, έως το τέλος του χρόνου.

Οδηγίες για τον έλεγχο και την καταχώρηση των διακριτικών τίτλων των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων στο ΓΕΜΗ.

Με τη δημοσίευση του νόμου 4582/2018 (Α΄208) διευθετήθηκε ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ)   εγκρίνουν και καταχωρίζουν τον διακριτικό τους τίτλο στο Γενικό Ευρετήριο Επωνυμιών του ΓΕΜΗ όπως ορίζεται στο Νόμο 3419/2005 όπως ισχύει.

Οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/2018 υποχρεούνται να καταχωρίζουν το διακριτικό τους τίτλο, και σε περίπτωση περισσοτέρων, το σύνολο αυτών στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση.

Επιπλέον, στο άρθρο 75 του Νόμου 4582/2018 αναφέρεται ότι κάθε υφιστάμενη επιχείρηση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) υποχρεούται να δηλώσει το διακριτικό τίτλο της, στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση, έως τις 31/5/2019.

Ο διακριτικός τίτλος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) εγκρίνεται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3419/2005 (Α΄297) και 4441/2016 (Α΄27).

Η επιχείρηση υποχρεούται μέσα σε τριάντα (30) μέρες από την καταχώρηση του διακριτικού της τίτλου να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού. Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις καλέστε στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων τηλ. 2431027493.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss