ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
07/11/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίκαλα, 06/11/2008



Στο Επιμελητήριο Τρικάλων ο Τούρκος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης
Τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρός του κ. Βασίλης Γιαγιάκος, μέλη της Διοίκησης και Στελέχη του


PROEDROSMEPROKSENOTOYRKIKOYPROKSENEIOY_F29316...JPGΤον Γενικό Πρόξενο του Γενικού Τούρκικου Προξενίου της Θεσσαλονίκης κ. Hakan Abaci υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι, στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρός του κ. Βασίλης Γιαγιάκος, ο Αντιπρόεδρος του κ. Δημήτρης Ζερβόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  κ. Γιάννης Τριανταφύλλου καθώς και Στελέχη του.

Ο κ. Γιαγιάκος, υποδεχόμενος τον κ. Abaci  αναφέρθηκε διεξοδικά στα παραγωγικά και οικονομικά δεδομένα της περιοχής. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην προ διετίας, επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Τρικάλων στην Κωνσταντινούπολη, στη Νικομήδεια και στην Προύσα.

SYSKEPSH_F28395...JPGΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόξενο, υπογράμμισε πως «την Τουρκία, τη βλέπουμε ως μία γειτονική χώρα, με την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε οικονομική συνεργασία. Μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε συναλλαγές. Μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε δραστηριότητες στην Τουρκία για πολλούς λόγους. Θεωρούμε ότι οι επιχειρηματίες θα βελτιώσουν περαιτέρω το ήδη καλό κλίμα για να δημιουργηθεί ένας χώρος ειρήνης και ανάπτυξης».

Με την παραπάνω διαπίστωση συμφώνησε και ο κ. Abaci ο οποίος υπογράμμισε πως υπάρχει το περιθώριο για ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

TOTAL_F29336...JPGΙδιαίτερη αναφορά, έκανε στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες (κυρίως με viza) οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας και να αναπτύξουν επιχειρηματική συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους.

Αμφότερες οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την υπέρβαση αυτών των εμποδίων.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, συμφωνήθηκε η επίσκεψη και διανυκτέρευση αποστολής του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, που θα περιοδεύσει στη Βόρειο και Κεντρική Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου, στα Τρίκαλα. Τόσο από τον κ. Γιαγιάκο, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει καλή προετοιμασία της επίσκεψης της τουρκικής αποστολής, προκειμένου τα μέλη της να δραστηριοποιούνται σε συναφείς με την τοπική παραγωγή, κλάδους, ώστε να προκύψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.

Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα. Ο κ. Γιαγιάκος πρόσφερε στον Πρόξενο το έμβλημα του Επιμελητηρίου, τοπικά προϊόντα και έντυπα με την ιστορία και την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής.
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss